Overclockers UK Forums Click here for more details
Free Shipping for Loyal Forum Members - CLICK HERE

Go Back   Overclockers UK Forums > Hardware > General Hardware

Reply
 
Thread Tools
Old 29th Oct 2008, 16:14   #1
Ripper-X-
Gangster
 
Joined: Oct 2002
Location: UK
Posts: 376
Keysonic Wireless Keyboard/Touchpad ACK-540RF problem

I have a problem with a Keysonic Wireless Keyboard/Touchpad ACK-540RF i just bought from Oc, on a pc running vista the numlock key is on all the time & i cant turn it off, & as it uses the letter keys i am unable to use all the letters to type.
I tried it in another pc running XP & it was the opposite, the letters worked ok but i could not turn the numlock on. Anyone have any ideas as to what may be causing this plz?? thx......

Just tried it on a ps3 & a 360 & it has the same problem as the xp system, the numlock wont stay on.
Having had a look at it & a think, i dont think it would matter if the numlock would not come on as i can still use all the character's using the shift key, the problem is on the vista system & not being able to turn the numlock off.
Last edited by Ripper-X-; 29th Oct 2008 at 16:47.
Ripper-X- is offline   View trust for Reply With Quote
Old 29th Oct 2008, 21:02   #2
Tomc@T
Gangster
 
Tomc@T's Avatar
 
Joined: Dec 2006
Location: Somewhere I shouldn't be!
Posts: 414
You need to press and hold the FN key (bottom right) and then press the insert key once, this will toggle numlock on or off, depending what it is already on.

If you have already done that, then I would suggest that it is faulty and would raise an RMA.

I have recently brought the same keyboard from OCUK for a HTPC, it is running Vista Home Premium and it works like a perfectly.

IMO the only downsides to this keyboard are no leds indicating numlock or caps lock status.

i7-2700K @4.6Ghz - Asus P8Z68 Deluxe/Gen 3 - 16Gb Kingston Hyper-X - EVGA GTX680 FTW - 3DRecon Fata1ity Pro - HX850 - Obsidian 800D
Tomc@T is offline   View trust for Reply With Quote
Old 29th Oct 2008, 23:14   #3
Ripper-X-
Gangster
 
Joined: Oct 2002
Location: UK
Posts: 376
Hey Tomc@T thanks for that, i was starting to think i was gonna have to send it back..........
Ripper-X- is offline   View trust for Reply With Quote
Old 30th Oct 2008, 07:04   #4
Tomc@T
Gangster
 
Tomc@T's Avatar
 
Joined: Dec 2006
Location: Somewhere I shouldn't be!
Posts: 414

i7-2700K @4.6Ghz - Asus P8Z68 Deluxe/Gen 3 - 16Gb Kingston Hyper-X - EVGA GTX680 FTW - 3DRecon Fata1ity Pro - HX850 - Obsidian 800D
Tomc@T is offline   View trust for Reply With Quote
Old 30th Oct 2008, 09:14   #5
misterPK
Mobster
 
misterPK's Avatar
 
Joined: Apr 2007
Location: Ontop of a small hill
Posts: 3,688
The default num lock on/off option is normally a BIOS setting, so you might want to check that so you don't have to press it every time you turn it on.

PK!
misterPK is offline   View trust for Reply With Quote
Old 30th Oct 2008, 09:54   #6
Ripper-X-
Gangster
 
Joined: Oct 2002
Location: UK
Posts: 376
Quote:
Originally Posted by misterPK View Post
The default num lock on/off option is normally a BIOS setting, so you might want to check that so you don't have to press it every time you turn it on.

PK!
I did find a numlock bootup option in the bios & had tried changing that but it didnt make any difference, so after that i was confussed, maybe i will look at it again, but at least its sorted now so thx......
Ripper-X- is offline   View trust for Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 03:03.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
Overclockers UK (Ocuk Ltd)