Overclockers UK Forums Click here for more details
Free Shipping for Loyal Forum Members - CLICK HERE

Go Back   Overclockers UK Forums > Life > Motors

Reply
 
Thread Tools
Old 4th Jun 2013, 02:21   #1
Nevakonaza
Mobster
 
Joined: Jan 2009
Posts: 3,346
GOLF GTI MK4 Fuse question.

Does anyone know/confirm which exact fuse does the 12v socket?

GOLF GTI MK4 (52 plate)

The 12v outlet doesn't seem to be working,Not sure if its knackered or just the fuse has gone...we need it for the Sat Nav to plug into.

3770K|Z77X-UD3H|Corsair H60i 2013|8GB G.Skill 1600Mhz CL7|GTX 970 EXOC Silent|2x 840 EVO 250GB Raid0|XFX Pro 650W|X-Fi Titanium HD|IntelPro 1000PT Server Nic.
Nevakonaza is offline   View trust for Reply With Quote
Old 4th Jun 2013, 07:31   #2
Howard
Capodecina
 
Joined: Jul 2007
Location: Addlestone / Teddington
Posts: 14,357
Fuse 41 I think - on the right hand outer side of the dashboard.

Had the same problem in my friend's newly acquired Golf where some bright spark had put a penny in the cigarette lighter socket.

Howard is offline   View trust for Reply With Quote
Old 5th Jun 2013, 15:48   #3
Nevakonaza
Mobster
 
Joined: Jan 2009
Posts: 3,346
Ok thanks mate,Will try that.

3770K|Z77X-UD3H|Corsair H60i 2013|8GB G.Skill 1600Mhz CL7|GTX 970 EXOC Silent|2x 840 EVO 250GB Raid0|XFX Pro 650W|X-Fi Titanium HD|IntelPro 1000PT Server Nic.
Nevakonaza is offline   View trust for Reply With Quote
Old 5th Jun 2013, 20:17   #4
miniyazz
Soldato
 
Joined: Dec 2008
Location: Sheffield/Norwich
Posts: 5,969
Yeah fuse 41, should be a 15A fuse.


Huawei Ascend Mate 7
miniyazz is offline   View trust for Reply With Quote
Old 9th Jun 2013, 19:44   #5
Nevakonaza
Mobster
 
Joined: Jan 2009
Posts: 3,346
Just took a look..took off the cover at the side of the dash and it confirms there bank 41 for 12v cig lighter.

However there is a blue fuse and its 20A in bank 41 which i thought was odd as it should be 15A?

Anyway took out the 20A and put in a new 15A...still nothing. :/

3770K|Z77X-UD3H|Corsair H60i 2013|8GB G.Skill 1600Mhz CL7|GTX 970 EXOC Silent|2x 840 EVO 250GB Raid0|XFX Pro 650W|X-Fi Titanium HD|IntelPro 1000PT Server Nic.
Last edited by Nevakonaza; 9th Jun 2013 at 19:46.
Nevakonaza is offline   View trust for Reply With Quote
Old 9th Jun 2013, 23:15   #6
miniyazz
Soldato
 
Joined: Dec 2008
Location: Sheffield/Norwich
Posts: 5,969
If it's had a larger fuse in than recommended and there was a short it may have fried your wiring instead of a fuse. Time to get out a voltmeter and start pulling off trim
You could check the socket's earthed properly/getting power to start with I suppose..


Huawei Ascend Mate 7
miniyazz is offline   View trust for Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 20:06.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
Overclockers UK (Ocuk Ltd)