1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Arctis 7 Wireless owners...

Discussion in 'Sound City' started by MrDavies, Jul 5, 2018.

  1. MrDavies

    Gangster

    Joined: Jun 5, 2017

    Posts: 127

    Hi guys,

    It seems like overnight the sound quality of my SteelSeries Arctis 7 headset has taken a hammering. I've just come home, and whilst the overall sound quality is still rather impressive it seems interjected with low volume crackle and some distortion.

    I've haven't changed a thing so there's no variables. I have just tried using a different USB port for the Bluetooth receiver and reinstalling the driver software but to no avail. It's particularly prevalent on highly over-produced music like Woodkid etc.

    Has anyone had anything similar?

    Have they simply broke?

    I'm not a massive audiophile and bought them based on many reviews and was really impressed when I took delivery as I've never had a headset anywhere near this price before but this has really annoyed me today. I can't unhear it.

    Thanks in advance.
     
  2. SteelSeries UK

    SteelSeries REP

    Joined: Mar 15, 2018

    Posts: 4

    Hey MrDavies, I manage the UK market for SteelSeries. Can you send me an email at brad.cronwell@steelseries.com outlining the issue and ill do what i can to help resolve it.
     
  3. MrDavies

    Gangster

    Joined: Jun 5, 2017

    Posts: 127

    Wonderful, thank you. I will pop an email across in the morning.
     
  4. David Flett

    Gangster

    Joined: Dec 14, 2017

    Posts: 478

    Location: Inverurie, Aberdeenshire

    Could be the battery inside, I had a pair of wireless Sony’s and they’d been charged and used so many times that the internal battery wouldn’t keep charge for long anymore giving a crackling sound like you mention, I put them back and swapped for the arctis 7’s which have been amazing so far
     
  5. MrDavies

    Gangster

    Joined: Jun 5, 2017

    Posts: 127

    It can't be the battery as I've not had them long. Unless it's happens quickly.

    Do you have them setup in a specific way, with a third party equaliser etc? I'm not savvy with audio at all.