1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Asus RX570 Expedition dead after 3 1/2 days?

Discussion in 'Graphics Cards' started by ElectroBlaster, Jun 23, 2019.

  1. ElectroBlaster

    Soldato

    Joined: Oct 19, 2002

    Posts: 5,153

    Location: The land of Cows n Grass!

    My Son had an MSI R9380 Gaming 4GB. Worked great just under 4years of use, then it started to artifact.

    Decided to pull the card and replace it with an Asus RX570 from OCUK. It was delivered on the 20th June, fitted it that afternoon everything seemed fine. Until this evening! Son comes to us saying his pc is acting weird. He has an Asus ROG Strix X370-F and a Ryzen 2600.

    Black screen, board will post but then shortly after nothing! screens do not fire up.

    Everything points to a failed video card, one long beep followed by 4 short beeps. The board is fine and wants to post.

    Anyone had this problem? going to RMA as he is stuck now, old card will not work with the GPU 3D side, just artifacts like mad. Tia :)
     
  2. Panos

    Capodecina

    Joined: Nov 22, 2009

    Posts: 12,630

    Location: Under the hot sun.

    Can you get into BIOS? Have you connected correctly all the power connectors directly from the PSU and not through spliters?
    What is your PSU?
     
  3. ElectroBlaster

    Soldato

    Joined: Oct 19, 2002

    Posts: 5,153

    Location: The land of Cows n Grass!

    No we cannot see a thing regarding bios, the board is trying to start and you get single beep as normal, but then you get nothing just black screens with the beeps. The power is direct on its own dedicated vga power lead with no splitters. PSU is an EVGA Supernova 850 B2.
     
  4. LeMson

    Mobster

    Joined: Mar 21, 2012

    Posts: 2,843

    Tried it in a different pci-e slot?
     
  5. ElectroBlaster

    Soldato

    Joined: Oct 19, 2002

    Posts: 5,153

    Location: The land of Cows n Grass!

    Yes! first thing we did. Same result.
     
  6. Panos

    Capodecina

    Joined: Nov 22, 2009

    Posts: 12,630

    Location: Under the hot sun.

    Then return the card for replacement.
     
  7. LeMson

    Mobster

    Joined: Mar 21, 2012

    Posts: 2,843

    Sometimes bad stuff happens, if the replacement starts to die, move onto the Power supply and maybe motherboard
     
  8. AthlonXP1800

    Mobster

    Joined: Sep 28, 2014

    Posts: 2,786

    Location: Scotland

    I googled Asus ROG Strix X370-F for BIOS beeps or LED codes and found people had same issue.

    http://ddr4motherboard.com/beepcodes/ASUS-ROG-STRIX-X370-F-GAMING

    One long beep followed by 4 short beeps did not pointed to a failed video card but it pointed to a hardware component failure.

    I wonder what the onboard LED report?

    https://rog.asus.com/forum/showthread.php?32015-pc-wont-start-1-long-beep-4-short/page7

    Check all your motherboard connectors and video card to make sure it plug in properly and try clear CMOS battery too.

    If it still not work then you should test ASUS RX 570 card in other PC to see if it work properly.