1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Call Of Duty: Modern Warfare

Discussion in 'PC Games' started by Gerard, May 30, 2019.

  1. xb8browney

    Soldato

    Joined: May 19, 2005

    Posts: 5,428

    Location: North East

    I found that some textures didn't load before but now do so I've also seen a reduction in frame rate.
     
  2. agnes

    Capodecina

    Joined: Dec 1, 2006

    Posts: 15,472

    Location: San Francisco, CA

    I think it's a known issue at this point, I've lost around 15-20% in fps at times, as well as some very strange artifacting once. Where the rocks on a map (the one with the barns, open field one side, trenched out road on the other. A is in hay bails. Anyway, the rocks had the rgb mesh artifacting you'd normally see from GPU memory issues. I restarted my PC, thoroughly tested my GPU with zero issues over 60 minutes and launched the game and didn't see the issue again. I'd give it a month or 2 until all the performance/graphical issues are mostly stamped out.

    As for the game, I am REALLY starting to get tired of my character callouts, it's beyond broken and it's putting me off playing. Multiple times I snuck up behind enemy lines, got my self into position about to take out several, only for me to scream out 'ENEMY SPOTTED', and all 3 turn around and gun me down. It's beyond dumb.
     
  3. Davanius

    Wise Guy

    Joined: May 19, 2012

    Posts: 1,233

    I got rid of all graphical issues by deleting the 2 CFG files in my documents Modern Warfare players folder.

    Be sure to back it up first just in case.
     
  4. agnes

    Capodecina

    Joined: Dec 1, 2006

    Posts: 15,472

    Location: San Francisco, CA

    It just recreates them? Those host your graphical settings most likely. So doesn't really do much. But I'll take a look when I get home and see what's what.
     
  5. Puppetmaster

    Soldato

    Joined: Jun 17, 2005

    Posts: 6,309

    Location: Near Brighton

    Just read on one of my discords that the game is setting the CPU prio to high. Not checked it my self but wonder if anyone elses is doing it?
     
  6. JunglistE

    Mobster

    Joined: Jun 11, 2015

    Posts: 4,181

    Location: Bristol

    Yeah I had an issue on that map but instead the sun was causing half of the level to be unplayable cause it was so bright.

    Yep, and because I try and play a bit sneaky, getting behind enemy lines it gets me caught out!
     
  7. Jasoncmor

    Gangster

    Joined: Feb 13, 2010

    Posts: 466

    I have read about that, and will have a look tonight to see if mine is, then hopefully it'll sort out my stuttering issues.
     
  8. SkScotchegg

    Mobster

    Joined: Nov 4, 2002

    Posts: 2,769

    Location: England - Leeds

    That's right mate, every day since launch what I had to do was launch the game and then minimise to desktop, go to Task Manager and change CPU priority to NORMAL and then I wouldn't get input lag with the mouse. It made it feel butter smooth, otherwise the game was unplayable. But since the new patch I still do this every single time I launch the game but now I have fps issues.

    It doesn't seem to do much now changing CPU priority to NORMAL. But I still do it anyways.

    I just don't get why they would release a patch that cuts my fps in half? How is this even possible to do this, I just don't understand, especially when I'm running RTX 2080.
     
  9. agnes

    Capodecina

    Joined: Dec 1, 2006

    Posts: 15,472

    Location: San Francisco, CA

    Try going from 144fps (gsync) to 60-70 FPS on some maps with a 2080 ti lol, I'm sure they will fix it. But it's certainly not the smoothest of releases.
     
  10. JunglistE

    Mobster

    Joined: Jun 11, 2015

    Posts: 4,181

    Location: Bristol

    This release seems to be a mixed bag. I've only had 1 crash and that was on Day 0. However since then it has been smooth sailing. My friends game crashed several times last night alone.
     
  11. xb8browney

    Soldato

    Joined: May 19, 2005

    Posts: 5,428

    Location: North East

    Same here, only one crash.
     
  12. Wilko_Dog

    Wise Guy

    Joined: Feb 16, 2014

    Posts: 1,997

    Location: North West England

    Finished the campaign last night, one of the best FPS campaigns I’ve ever played imo just like watching a really good war film.

    definitely took inspiration from 13 hours: The Secret Soldiers of Benghazi for the embassy mission
     
  13. SkScotchegg

    Mobster

    Joined: Nov 4, 2002

    Posts: 2,769

    Location: England - Leeds

    Have they fixed the flickering on mission 3 yet?

    I've not tried it since day 1 but I was enjoying it until mission 3 and then the screen was constantly flickering on the 3rd mission which made it unplayable.

    I've give it another shot tonight after work, I've updated the game and my nvidia drivers since then so fingers crossed!
     
  14. JOSH

    Sgarrista

    Joined: Oct 23, 2013

    Posts: 9,737

    Location: Surrey

    M4 meta is boring.
     
  15. Wilko_Dog

    Wise Guy

    Joined: Feb 16, 2014

    Posts: 1,997

    Location: North West England

    I’m not sure as I don’t think I had this problem? I did get stuttering in the cutscenes sometimes but that’s because it was just loading but the actual gameplay was pretty flawless through out for me
     
  16. TonyTurbo78

    Sgarrista

    Joined: Sep 26, 2013

    Posts: 9,282

    Location: West End, Southampton

    :confused:
     
  17. JOSH

    Sgarrista

    Joined: Oct 23, 2013

    Posts: 9,737

    Location: Surrey

    Everyone is using it, just a bit boring getting killed by it every time.

    I get why, it's a great weapon but zzzz
     
  18. varkanoid

    Sgarrista

    Joined: Dec 31, 2007

    Posts: 8,980

    Location: The TARDIS, Wakefield, UK

    Thank you Russia - now got COD using Hola VPN in Chrome for £24. Download remaining 113gb..............
     
  19. BaNksY IV

    Hitman

    Joined: Nov 6, 2011

    Posts: 930

    Location: Suffolk

    I'd rather be killed by a m4 than some idiot with the 725 shotgun grr its more annoying than dying to a claymore!
    But yes I think they need to do some weapon balancing to make more guns feasible to use.
     
  20. starmanwarz

    Wise Guy

    Joined: Jun 12, 2006

    Posts: 1,805

    Same here. I'd never pay full price for a COD game but at this price it was a steal :D