1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Can someone please tell me what is wrong with my computer?

Discussion in 'General Hardware' started by Bilbocard, Dec 31, 2011.

  1. Bilbocard

    Gangster

    Joined: Jul 18, 2011

    Posts: 265

    So here's the problem, my computer got the blue screen of death while idling, and only being on for 20 minutes or so.

    After the crash I left my computer for 1 hour and returned to try and turn it back on. It began to boot, getting to the starting windows page, but then crashed again with the BSOD.

    Trying several more times over the next hour or so, the computer turned on (the fans started and the LED came on), but there was no beep from the motherboard and the monitor did not pick up a signal.

    I have tried a few things. I tested the RAM and the graphics card, both of which work perfectly. I fear that the problem may be due to a very, very, very old motherboard or CPU.

    Thank you for your time,
    Billy

    Feel free to ask me any questions :D
     
  2. Judgeneo

    Sgarrista

    Joined: May 15, 2010

    Posts: 9,832

    Location: Out of Coventry

    Is this a new build? Or a new problem?
    What are the system specs as well?
     
  3. Bilbocard

    Gangster

    Joined: Jul 18, 2011

    Posts: 265

    This is a pre build with a new graphics card that I put in it back in July.

    Specs:
    -PTS73 Stingray MotherBoard
    -550Ti GPU
    -Pentium 1.8GHz processor E2??


    This is all off the top of my head, sorry I can't find the proper name for the processor :S
     
  4. Rik1254

    Wise Guy

    Joined: Jul 11, 2011

    Posts: 1,365

    Location: Abertillery - S.Wales

    So is the RAM and GPU new, or is the entire system old (you say very very very old mobo and CPU)?

    Have you done anything different to it that day/ days running up to the first BSOD?

    Id personally say overheating as it was getting to Windows and failed and now wont boot at all.
     
  5. Bilbocard

    Gangster

    Joined: Jul 18, 2011

    Posts: 265


    Only the GPU and PSU is new.

    Nothing different was done, however I installed SWTOR this morning.

    Hmmmm... 20 minutes idling and it overheats???
     
  6. Jay794

    Soldato

    Joined: Aug 27, 2011

    Posts: 5,132

    Location: Sheffield, UK

    I never get a beep when mine boots up, can it be turned on/off?

    My PC kept shorting out recently, a fan wire was touching a power cable. Fans and LED's would start, then stop lol, try again and same again lol. Solution? unlplug the fan lol
     
  7. Bilbocard

    Gangster

    Joined: Jul 18, 2011

    Posts: 265

    Mine always beeps when it starts up, and I've checked for wire short circuiting too.
     
  8. Danny091

    Wise Guy

    Joined: Dec 1, 2010

    Posts: 1,619

    Location: North Wales

    Try starting in safe mode and see if it still BSOD's Might be a driver or program problem.
     
  9. Bilbocard

    Gangster

    Joined: Jul 18, 2011

    Posts: 265

    I can't even start the computer... Let alone put it in safe mode! :eek:
     
  10. skylineboy

    Wise Guy

    Joined: Aug 2, 2010

    Posts: 1,722

    Location: Egypt/ Surrey

    you can turn the beep on or off/ remove speaker.

    Details on psu? Cables connected to mobo and hard drive secure?
     
  11. Bilbocard

    Gangster

    Joined: Jul 18, 2011

    Posts: 265

    The PSU is a be quiet 530W

    All cables are secure...
     
  12. Danny091

    Wise Guy

    Joined: Dec 1, 2010

    Posts: 1,619

    Location: North Wales

    Sorry my bad i thought you could /facepalm
     
  13. Bilbocard

    Gangster

    Joined: Jul 18, 2011

    Posts: 265

    :p Nah, it just refuses to turn on

    I was thinking this is most probably a problem with the MoBo as I tried attaching the VGA cable directly to the MoBo but there was still no signal...
     
  14. skylineboy

    Wise Guy

    Joined: Aug 2, 2010

    Posts: 1,722

    Location: Egypt/ Surrey

    remove board from case and do a outside case build with just ram and onboard GPU
     
  15. Bilbocard

    Gangster

    Joined: Jul 18, 2011

    Posts: 265

    There is no onboard GPU :cool:
     
  16. skylineboy

    Wise Guy

    Joined: Aug 2, 2010

    Posts: 1,722

    Location: Egypt/ Surrey

    No onboard? (glad I'm not the only one going mad)

    Hmm is the psu working at all?
     
  17. surfsquid

    Wise Guy

    Joined: Jan 13, 2004

    Posts: 1,057

    Location: Bucks

    you just said there was...:p
     
  18. Bilbocard

    Gangster

    Joined: Jul 18, 2011

    Posts: 265

    Screenshot or fake :p

    I just said there was... what?!
     
  19. Bilbocard

    Gangster

    Joined: Jul 18, 2011

    Posts: 265

    The PSU supplies power to the fans and such
     
  20. skylineboy

    Wise Guy

    Joined: Aug 2, 2010

    Posts: 1,722

    Location: Egypt/ Surrey

    Do you have a VGA port on mobo?
     


Share This Page