1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Commodore Amiga owners thread!

Discussion in 'Retro Gaming and Vintage Computing' started by mistersprinkles, 21 Oct 2016.

  1. Aegis

    Gangster

    Joined: 15 Sep 2009

    Posts: 275

    Location: London

    Nice! Looking forward to getting the UnAmiga - it's not super-fast (50 MHz '030-ish) but it's a pretty authentic Amiga experience using modern parts - can't wait to run Brilliance on it :D
     
  2. GeX

    Soldato

    Joined: 17 Dec 2002

    Posts: 6,486

    Location: Manchester

    [​IMG]

    My Pi3A+ finally arrived so I could fire up PiStorm :D
     
  3. Andythe Random

    Gangster

    Joined: 3 Jan 2017

    Posts: 291

    Location: South coast

    Sigh, I sold my A500 when I went away to uni in '93, it gave me 5 years good service before then. Bought a second hand one few years ago and had great fun playing a bunch of old favourites.
    Sadly I had to sell it on again less than a year later .
     
  4. amigafan2003

    Perma Banned

    Joined: 18 Jan 2008

    Posts: 18,975

    Location: Fylde Coast, Lancashire

  5. Armageus

    Don

    Joined: 19 May 2012

    Posts: 13,139

    Location: Spalding, Lincolnshire

    I've not kept up for the last 10 years or so, but I'm sure my A1200 was running OS3.9 that came on a CD?
     
  6. amigafan2003

    Perma Banned

    Joined: 18 Jan 2008

    Posts: 18,975

    Location: Fylde Coast, Lancashire

    Yup, 3.9 was built on 3.1 with a load of 3rd party addons (Amidock etc). You can think of 3.9 as 3.1 with a skin.

    3.1.4 released in 2018 actually fixed loads of core modules and added things like large hard disk support etc. 3.2 takes that a step further.
     
  7. GreenLizard

    Associate

    Joined: 15 May 2021

    Posts: 1

    Location: Buckinghamshire, UK

    Hello, I've just doscovered this forum/subforum.

    I've a couple of Amiga 500's and an STE aquired over the past 3 years. I didn't intent to end up with two Amiga 500's but alcohol and ebay... One is a Rev 6a 500 expanded almost exclusively with gear from icomp.de (don't ask how much I've speant) so there's an ACA500+ with an 28MHz 020 ACA1221EC and ESCv2 Scan Doubler. The other is an A500+ with a TF536.

    I also have a MIST that I mostly use setup as an A1200 with fast ram for WHDload AGA/CD32 games.
    [​IMG]
     
    Last edited: 15 May 2021
  8. Mr Paul

    Soldato

    Joined: 19 Oct 2002

    Posts: 5,571

    Location: Reading UK

    Anybody recommend a compact flash seller that has everything on it? Mines got corrupted.

    Thanks
     
  9. Hades

    Caporegime

    Joined: 19 Oct 2002

    Posts: 26,642

    Location: Surrey

    That Workbench hand makes me so happy to see :)
     
  10. GR63

    Wise Guy

    Joined: 28 May 2021

    Posts: 1,016

    Location: Herts

    Picked myself up an A500+ with virtual no Varta damage, and then lucked into a PiStorm accelerator/RTG card and an RGBtoHDMI... Hopefully can get it installed on Tuesday! Oh and a nice friend gave me a Gotek for use with!
     
  11. amigafan2003

    Perma Banned

    Joined: 18 Jan 2008

    Posts: 18,975

    Location: Fylde Coast, Lancashire

    [​IMG]
     
  12. GR63

    Wise Guy

    Joined: 28 May 2021

    Posts: 1,016

    Location: Herts

    Can you notice any significant improvements from 3.2 or is it the cash grab from hyperion I guessed it to be?
     
  13. amigafan2003

    Perma Banned

    Joined: 18 Jan 2008

    Posts: 18,975

    Location: Fylde Coast, Lancashire

    Yeah, it's good. I think in built adf support is worth it alone.

    Frankly, I'll support anyone continuing to develop the OS. 40 quid is not unreasonable IMHO.
     
  14. almoststew1990

    Soldato

    Joined: 12 May 2011

    Posts: 5,675

    Location: Southampton

    I hope I don't sent to the naughty step for talking about emulation, but it's legit emulation - I bought the still licenced and on sale Amiga kickstart from the Amiga forever app...

    Anyway I'm having trouble getting Amiberry to work on my pi 400. I've downloaded the DMX version and installed the SDL2 redistributables and copied over my kickstart and encryption key file etc. But when I launch an ADF file it crashes to desktop and completely locks up. I also see two task bars one above the over, and the top of the screen is cut off, as if the desktop is being overlayed with another desktop but a few pixels "up" the screen.

    Any ideas what is going on here?
     
  15. JohnG7

    Perma Banned

    Joined: 22 Jul 2020

    Posts: 2,903

    Has noting to do with this thread.

    I am going to try and power up my Amiga 1200 this week (2001 was last use, but kept in box indoors so may be fine)
     
  16. GR63

    Wise Guy

    Joined: 28 May 2021

    Posts: 1,016

    Location: Herts

    you might want to visually inspect those caps... 20 years since last used might mean they are due renewal....
     
  17. SirFaffAlot2000

    Associate

    Joined: 5 Jul 2019

    Posts: 27

    My 1200 works fine and the Caps look fine but there is a horrible smell and it gets worse when its on, Now it needs a recap. My hard drive died and it had All of my favourite games installed on it. I just run Amiga forever at the moment but I might get it recapped in the future and get a cf card installed.
     
  18. GR63

    Wise Guy

    Joined: 28 May 2021

    Posts: 1,016

    Location: Herts

    I've heard cap smell described as fishy smell but ANY smell is not good... and cap juice leaks could damage board.. Get it fixed now or you will regret
     
  19. SirFaffAlot2000

    Associate

    Joined: 5 Jul 2019

    Posts: 27

    Thanks for that info, I will look into getting it done by someone with the skill to do it in the UK.
     
  20. GR63

    Wise Guy

    Joined: 28 May 2021

    Posts: 1,016

    Location: Herts

    Not used them myself but AmigaPassion.co.uk come well recommended by others...