1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Corsair - try to match an existing 16Gb stick or buy new 32Gb pair

Discussion in 'Memory' started by EViLHomer48, 26 Nov 2021.

  1. EViLHomer48

    Gangster

    Joined: 21 May 2017

    Posts: 228

    Location: 14miles North of OCUK HQ

    So i have a machine (unfortunately not bought via OCUK) which has a single 16Gb Corsair Vengeance DD4 3200 16-20-20-38 1.35v. However, whilst I don't need to increase to 32GB now prices make sense and struggling to get my eldest anything else for Xmas.

    I am struggling to match the product code of CM4X16GC3200C16K2E for anything less than £130.

    Do i bother to try and match the existing stick or look at buying a new 16Gb pair for 32Gb off here (Team Vulcan, Ballistix, etc) and sell the other.
    Intel motherboard.
    Thanks
     
  2. mickyflinn

    Capodecina

    Joined: 23 Mar 2011

    Posts: 13,063

    Location: West Side

    You could pick up 1x 16gb 3000mhz of simmlar ram and both will run at that speed or go for 32gb and sell the single stick.

    CMK16GX4M1D3000C16
     
  3. EViLHomer48

    Gangster

    Joined: 21 May 2017

    Posts: 228

    Location: 14miles North of OCUK HQ

    Think it makes sense to go for new 32Gb and try and sell the single stick to someone else in my situation.
     
  4. EViLHomer48

    Gangster

    Joined: 21 May 2017

    Posts: 228

    Location: 14miles North of OCUK HQ

    Last edited: 28 Nov 2021
  5. Grimley

    Soldato

    Joined: 18 Nov 2007

    Posts: 7,492

    Location: Deepest Darkest Essex!!

    Get the Teamgroup. Its on BF offer right now & its a bonkers price for 32GB of DDR4.
     
  6. mickyflinn

    Capodecina

    Joined: 23 Mar 2011

    Posts: 13,063

    Location: West Side

    Patriot viper steel 3600mhz is on for £90.

    https://www.overclockers.co.uk/patr...dual-channel-kit-pvs432g360c8k-my-107-pa.html
     
  7. Joxeon

    Sgarrista

    Joined: 15 Oct 2019

    Posts: 7,985

    Location: Uk

    I'd go for a new 32gb kit to avoid any potential compatibility issues and there are some deals going on ram right now.
     
    Last edited: 29 Nov 2021
  8. EViLHomer48

    Gangster

    Joined: 21 May 2017

    Posts: 228

    Location: 14miles North of OCUK HQ

    @mickyflinn thanks, forgot to check the speeds that the motherboard would take. So have ordered the Patriot 3600 and gone faster than existing.
    Cheers for help once more...