1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUALL

Discussion in 'Memory' started by Akempster, 5 Jan 2011.

  1. Akempster

    Gangster

    Joined: 16 Dec 2009

    Posts: 330

    Location: Birmingham

    installed 3X 4GB vengance sticks of ram running at 1600 MHz a few days ago and since instillation i have been getting blue screens with the error message shown above. I have removed my old ram entirelly so there is no conflict there. Looking on microsofts website it looks like a software bug where values are being pointed to wrong memory locations causing a system crash. If this is the case what would i need to do to fix it? RMA the RAM or reinstall the OS??

    thanks in advance
     
  2. Andybtsn

    Don

    Joined: 23 Oct 2005

    Posts: 41,896

    Location: North Yorkshire

    I had this, reinstalled Windows and it all went away
     
  3. hyperst

    Mobster

    Joined: 16 Dec 2008

    Posts: 4,022

    Location: Lincolnshire

    have you set the right voltage in the BIOS, also the timings?
     
  4. Akempster

    Gangster

    Joined: 16 Dec 2009

    Posts: 330

    Location: Birmingham

    tam timings were too low, have changed to what they should be and will check if this solves the problem! Thanks for pointing me in the right direction hyperst
     
  5. Akempster

    Gangster

    Joined: 16 Dec 2009

    Posts: 330

    Location: Birmingham

    just to finish this one up, it was the ram timings that were responsible...should have checked tbh, i know for next time though! thanks for the help hyperst
     
  6. hyperst

    Mobster

    Joined: 16 Dec 2008

    Posts: 4,022

    Location: Lincolnshire

    no problem;)