Ford Fiesta Style Not Starting when warm

Associate
Joined
2 Jan 2022
Posts
5
Location
Brecon
I have a ford fiesta mk6 style petrol 1249cc 57 plate
Goes really well but will not start always when warm it seems intermittent .
Will start if bump started
Have changed fuel filter air filter and plugs.
Been put on problem fault finder but no faulty codes coming up .
Leave for 5 minutes or so go back and it will start
Anybody have had similar problems or have any idea how to fix it or what to try next please ? Thank
 
Last edited:
Associate
Joined
2 Jan 2022
Posts
5
Location
Brecon
Turns over but won't fire up do you think it may be spark plug leads as it started not long after I changed the air filter I may have disturbed the the leads a bit . Thanks
 
Associate
Joined
2 Jan 2022
Posts
5
Location
Brecon
That's the next thing I think done the plugs and fuel filter. Think I may have disturbed some thing when I changed the air filter like the plug leads may be they become brittle with age . Thanks for your reply
 
Associate
Joined
2 Jan 2022
Posts
5
Location
Brecon
Cheers could well be going to change coil first hope that fixes it that will the next step if not Cheers thanks for your help .
Will post on here when fixed Thanks .
 
Associate
Joined
2 Jan 2022
Posts
5
Location
Brecon
UPDATE After all the hassle took it to garage they thought it was the crank sensor at first but in the end it was a faulty Battery .
Sounds a bit strange but they assured me it was the Battery. So will order a battery tonight

Thanks to all of you that gave me helpful advise many thanks
 
Soldato
Joined
3 May 2012
Posts
4,862
I would have gone crank shaft sensor as well if I'm honest.

But yes amazing the amount of issues that can be caused by a bad battery. Similar to having a bad PSU on a PC I guess.
 
Top Bottom