1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

G29 + TH8A Gear Shifter ?

Discussion in 'Gaming Peripherals' started by foster grant, Jul 17, 2017.

  1. foster grant

    Mobster

    Joined: May 10, 2012

    Posts: 4,702

    Location: North London

  2. danoliver1

    Wise Guy

    Joined: Aug 24, 2005

    Posts: 2,158

    Location: manchester

    It comes with a usb plug so just plug that into your computer and it will work. You cant plug it into the g29.
     
  3. foster grant

    Mobster

    Joined: May 10, 2012

    Posts: 4,702

    Location: North London

    OK thanks dan
     
  4. andicole0

    Mobster

    Joined: Sep 12, 2005

    Posts: 4,172

    Location: Robertsbridge

    Also be aware that some driving games do not support multiple devices, so a separately connected pedal set or gear change may not work. Check the game forums for details.
    andi.
     
  5. reecevxr

    Gangster

    Joined: Jun 25, 2015

    Posts: 101

    Location: Leicester

    Main one being Forza Horizon 3, which is why i still haven't bought it.

    It comes with 2 interchangable leads, one to plug into a thrustmaster steering wheel base and one usb lead, even though i have a thrustmaster base i still use it as a seperate usb device as some software wont recognise my shifter at all when connected directly to the base
     
  6. foster grant

    Mobster

    Joined: May 10, 2012

    Posts: 4,702

    Location: North London

    OK thanks guys ..my mind is made up :)
     
  7. lokiss

    Wise Guy

    Joined: Sep 14, 2008

    Posts: 2,245

    Location: Nottingham

    Which is a farce. Thrustmasters flagship shifter has to be connected to a single usb connection, rendering the direct connection to their flagship £500 wheelbase absolutely useless. It's beyond me why they bothered to include a shifter port on the ts racer, when it's completely redundant.
     
  8. Born2BSlow

    Gangster

    Joined: Jun 11, 2013

    Posts: 392

    The newer/main racing/driving games all support multiple controllers so it's only an issue if you play older stuff. I've used my separate th8a shifter on Euro Truck 2, American Truck, RF2, Assetto Corsa, PCars, live for speed, automobilista, iRacing, Race07 with no issues...
     
  9. lokiss

    Wise Guy

    Joined: Sep 14, 2008

    Posts: 2,245

    Location: Nottingham

    Wasn't my problem. Just I can't fathom why they include the cable with the shifter, that plugs in to the wheel base, then you read the pdf and it tells you non of that will work after you've bought the £100 device. I'm out of usb's without buying a hub, and Ill need to buy another 2 meter extension to reach my rig, and it's another flailing cable across the floor.

    I know it's a rant, but honestly..
     
  10. foster grant

    Mobster

    Joined: May 10, 2012

    Posts: 4,702

    Location: North London

    Yeah I just used my last free USB port for the shifter
     


Share This Page