High Def on original Xbox?

Soldato
Joined
26 Nov 2002
Posts
6,852
Location
Romford
Instead of buying the official High Def pack for the xbox, I bought a Gamestar one:

95_1_b.JPG


Im just checking to make sure this will work fine, as it was much cheaper than any official one.

cheers
 
Soldato
Joined
17 Oct 2002
Posts
18,543
Location
UK
Should be fine, only thing to remember is that the console has to output an NTSC signal for component to work.

So either you need an NTSC Xbox, or something else which isnt allowed to be mentioned on here.
 
Soldato
OP
Joined
26 Nov 2002
Posts
6,852
Location
Romford
Yeah all good, im really curious how xbmc looks when playing decent xvids at high def. (Will it give Sky HD a run for its money??)
 

Kol

Kol

Man of Honour
Joined
8 Jan 2003
Posts
14,226
Location
Ashby-de-la-Zouch
monkeyspank said:
Well, yeah ;)

When it's upscaling DVDs it does a reasonable job but my standard def £60 DVD player looks better.

Oh, that yes, I for some reason only decided to comment on the interface. Doh! It does a fairly good job though, certainly not bad considering it wasn't made with upscaling in mind.
 
Soldato
Joined
8 Aug 2003
Posts
9,144
Lanz said:
Instead of buying the official High Def pack for the xbox, I bought a Gamestar one:

95_1_b.JPG


Im just checking to make sure this will work fine, as it was much cheaper than any official one.

cheers

Complete utter disaster, of course i speak from experience.

1) The offical MS HD pack with PAL-NTSC softmod (non hardware mod)
2) The Neoya HD-VGA cable
 

Kol

Kol

Man of Honour
Joined
8 Jan 2003
Posts
14,226
Location
Ashby-de-la-Zouch
Can't go wrong with the Neoya X2VGA+ (I learnt from the Man above about this beauty) ;).

It appears they don't do the particular model I purchased, rather, a better looking but not as simple version. I prefer the X2VGA+ than the X2VGA2
 
Soldato
OP
Joined
26 Nov 2002
Posts
6,852
Location
Romford
Mr Latte said:
Complete utter disaster, of course i speak from experience.

1) The offical MS HD pack with PAL-NTSC softmod (non hardware mod)
2) The Neoya HD-VGA cable

So what are you saying? This component set of leads wont work?

Im not paying 70 quid for an x2vga box, the VGA/DVI port will have my MCE plugged into it anyway.
 
Soldato
OP
Joined
26 Nov 2002
Posts
6,852
Location
Romford
Hmm I've just got this cable installed and its all ghosty at NTSC high def modes, so it just a crappy product? or am I doing something wrong?
 
Soldato
Joined
18 Oct 2002
Posts
4,442
Location
Sheffield, UK
I bought a £7 component cable for my Xbox. It works perfectly well with my Sammy LCD. It's just a shame the Xbox doesn't have the oomph to display divx or xvid encoded at 720p, or mpeg2 at that res for that matter.
 
Soldato
Joined
8 Aug 2003
Posts
9,144
Lanz said:
So what are you saying? This component set of leads wont work?

Im not paying 70 quid for an x2vga box, the VGA/DVI port will have my MCE plugged into it anyway.

What im saying is i had this device and im almost certain it just outputs RGB over the component cables. I cant recall exactly but do know its output was nothing like the MS HDTV cable. The neoya VGA was approx £45 but your better off with the offical HD cable.

Regards console picture quality the Nintendo Gamecube with 480p USA titles particulary F Zero is the pinnacle of quality on any standard def system. Dreamcast F355 via VGA is also a notable mention but the Xbox has a vastly improved picture over its rather soft GRB when using HD-Component connection.

*Please also be aware it does not scale 480p games to 720p just displays the game in the best resolution available, very few were 720p and even less 1080i. The good thing was that 95% of PAL games worked in 480p NTSC output mode.
 
Last edited:
Soldato
OP
Joined
26 Nov 2002
Posts
6,852
Location
Romford
What im saying is i had this device and im almost certain it just outputs RGB over the component cables.

Well something is definately screwed. Although it does work at the various res, xbmc is definately at 1280x720 (or something lik that) as it says in the system info, but i get horrible ghosting on everything.

Component via PAL is fine using it tho, its just NTSC HD modes that i get ghosting. I think it just doesnt do progressive scan.

I'll spend £30 and get an official cable.
 
Back
Top Bottom