How to clone hdd to sdd m.2

Associate
Joined
27 Oct 2012
Posts
120
Hi all, I brought a m.2 and just curious how you go about cloning it. What kinda programs are yiu using and about the partitioning. I did watch a video on YouTube and he said about if the drive is bigger with nothing on it it will leave a empty partition on it. He said to be careful about deleting it and I was just confused to as why if its empty partition?
 
Associate
Joined
6 Oct 2004
Posts
1,716
Location
Southampton, UK
Arconis True Image does it all for you automatically including resizing to use the max size

i did a move from 1Tb drive to 2Tb, without issue at all.
 
Associate
OP
Joined
27 Oct 2012
Posts
120
Arconis True Image does it all for you automatically including resizing to use the max size

i did a move from 1Tb drive to 2Tb, without issue at all.
Ok, well I currently have 1tb and got a 1tb m.2 I guess it should be fine then . How long does it normally take I hav only got about 500gb being used at the moment.
 
Associate
Joined
6 Oct 2004
Posts
1,716
Location
Southampton, UK
Ok, well I currently have 1tb and got a 1tb m.2 I guess it should be fine then . How long does it normally take I hav only got about 500gb being used at the moment.
Is your source 1Tb a mechanical drive or something ? It might take a while if it is. If it is solid state to solid state then it should be a lot quicker.
 
Associate
OP
Joined
27 Oct 2012
Posts
120
Is your source 1Tb a mechanical drive or something ? It might take a while if it is. If it is solid state to solid state then it should be a lot quicker.

Sorry its a 2tb mechanical drive. So I guess its going to take a while ? Are we talking 4 hours or more? And can you leave it running over night while sleeping or is there buttons you have to press at certain times?
 
Associate
Joined
6 Oct 2004
Posts
1,716
Location
Southampton, UK
Sorry its a 2tb mechanical drive. So I guess its going to take a while ? Are we talking 4 hours or more? And can you leave it running over night while sleeping or is there buttons you have to press at certain times?
Yeah depending on how full that mech drive is , it will take a fair few hours. You can leave it overnight if needed.
 
Associate
OP
Joined
27 Oct 2012
Posts
120
Yeah depending on how full that mech drive is , it will take a fair few hours. You can leave it overnight if needed.
I think that's what I will do then, don't want to be sat around all day waiting on it haha. Thanks for your help! :)
 
Top Bottom