• Competitor rules

    Please remember that any mention of competitors, hinting at competitors or offering to provide details of competitors will result in an account suspension. The full rules can be found under the 'Terms and Rules' link in the bottom right corner of your screen. Just don't mention competitors in any way, shape or form and you'll be OK.

I ran out of VRAM! RTX 3080

Soldato
Joined
20 Dec 2006
Posts
3,749
I have started playing GTA V again (done this several times and not gotten far but loved rdr2 so will give it a crack)

There's so much excess grunt with the 3080 I set Nvidia DSR to x4 so was running at 6880*2880 and set MSAA to x8 and exceeded 10Gb VRAM hehe.

This is a pseudo-troll post, obviously these setting are insane and I have adjusted things to in-game scale factor 1.25 and MSAA x4 everything ultra, for around 80fps:)
 
Associate
Joined
20 Apr 2015
Posts
2,188
Location
.
Noooo I got schooled

By saint Mary of Egypt no less.
50743309342_f2ff8e8c04_o_d.gif
 
Soldato
Joined
22 May 2010
Posts
8,309
I've got to try this lol, im waiting for an update for scriphook V to drop so i can load all my mods and play.
 
Associate
Joined
24 Mar 2011
Posts
566
Reminds me of when I tried MSFS in VR at 200 render scale. I'm pretty sure I saw 16-17 GB VRAM usage.

Frame rate wasn't close to playable to playable of course so doesn't mean much!

That said when I did Elite dangerous in VR I could still see 10-11 GB VRAM usage with a perfectly locked 90 FPS, so there are certainly times where 10GB would be cutting it tight.
 
Soldato
OP
Joined
20 Dec 2006
Posts
3,749
If I've worked it out right It's just 158,515,200 pixels.

6880*2880*8?

Or maybe my understanding of MSAA is wrong and therefore is 19.5M pixels or 4k X 2 basically.

The game overall looks far better than I remember and still excellent. Immersive as heck as a living city.

I'm unsure if RS* updates graphics through patches over the years, it's literally been years since I last touched the game.

There's a limit due to the pixel pitch of my monitor where you get aliasing/stepping no matter what settings you try.

A bit of supersampling like all games though tidies it up very nicely .
 
Last edited:
Soldato
Joined
16 Jul 2010
Posts
4,275
Should have got a 3090, how else will you run Skyrim at 8k with 200 mods

You joke, but I got a 3090 partly to get a decent framerate in modded skyrim in VR on my Index, and using the Ultimate VR Essentials modlist (hundreds of mods) the game is using 9.7gb of VRAM. :eek:

Luckily I have another 14.3gb spare. :D
 
Top Bottom