1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Competitor rules

    Please remember that any mention of competitors, hinting at competitors or offering to provide details of competitors will result in an account suspension. The full rules can be found under the 'Terms and Rules' link in the bottom right corner of your screen. Just don't mention competitors in any way, shape or form and you'll be OK.

    Dismiss Notice

***Intel i7 4790K Owners thread***

Discussion in 'CPUs' started by Boomstick777, 20 Jun 2014.

  1. setter

    Caporegime

    Joined: 14 Dec 2005

    Posts: 28,071

    Location: armoy, n. ireland

    At stock my uncore voltage on auto reads as 1.274.
     
  2. Mana

    Mobster

    Joined: 8 Nov 2002

    Posts: 4,047

    Location: .earth

    Boy its hot today so i thought I would see if the increase in ambient temps would crash.

    IBT 10 passes, 90C - [email protected]
    OCCT with Linpack -1 hour
    Cinebench passes.

    I don't run prime. Anyone else's room got really hot due to the weather today?
     
  3. mmj_uk

    Caporegime

    Joined: 26 Dec 2003

    Posts: 25,605

    I managed to knock 10C off by messing about with EK mounting pressure, getting a flush contact is a real problem with naked core I guess.

    Now @80C Small FFT 4.6ghz 1.3V much happier with that.
     
    Last edited: 4 Jul 2014
  4. Ferrari100

    Hitman

    Joined: 23 Apr 2013

    Posts: 511

    Location: Gggg

    mmm. After reading through this thread I'm still not sure about upgrading from a 4770k Most likely not worth it.
     
  5. gjc10212

    Wise Guy

    Joined: 20 Oct 2005

    Posts: 1,222

    Location: London

    Of course it is, see my for sale :-D
     
  6. ViRuS2k

    Soldato

    Joined: 26 Jan 2004

    Posts: 6,234

    Location: Scotland

    something defo wrong.
    just run a small ffts and after 5 minutes 59c. lol
     
  7. Kyle1987

    Gangster

    Joined: 22 Nov 2011

    Posts: 204

    Location: A little place

    After seeing all this 4790k chips hitting around 4.7ghz, I wondering what are people setting cache ghz to???
     
  8. vonex

    Perma Banned

    Joined: 18 Dec 2011

    Posts: 1,357

    i use 4.5ghz uncore and 4.7ghz core, this is with 4770k
     
  9. Kyle1987

    Gangster

    Joined: 22 Nov 2011

    Posts: 204

    Location: A little place

    what cache voltage you use for that and vin?
     
  10. vonex

    Perma Banned

    Joined: 18 Dec 2011

    Posts: 1,357

    1.29v cache, vrin 2.05v
     
  11. Kyle1987

    Gangster

    Joined: 22 Nov 2011

    Posts: 204

    Location: A little place

    What is your v core at for 4.7ghz :)
     
  12. ViRuS2k

    Soldato

    Joined: 26 Jan 2004

    Posts: 6,234

    Location: Scotland

    been on 4.8ghz all day and lovin it :D
    not sure i want to go to 4.9 lol even though temps are not a issue for 24/7 i think 4.8ghz is a great speed :D

    now im going to bump my uncore up to 4.5-4.6 and see how that goes :)
     
  13. Kyle1987

    Gangster

    Joined: 22 Nov 2011

    Posts: 204

    Location: A little place

    awesome :)

    I am trying to decide should I go to overclockers tomorrow and get a i7 4790k to replace my i7 4770k :)
     
  14. ncjok

    Gangster

    Joined: 17 Jan 2004

    Posts: 482

    Claimed 59°C on Prime 95 small FFTs and you won't bump clockspeed. Nonsense lol.
     
  15. DoneADougalOnSofa

    Wise Guy

    Joined: 3 Feb 2012

    Posts: 2,185

    Location: Bath

    Good luck with that.
    I got a good 4770K (4.7 rock-solid, not tried higher yet) and my uncore max is 4.3GHz. BSOD with anything higher no matter what I tweak.
     
  16. Mana

    Mobster

    Joined: 8 Nov 2002

    Posts: 4,047

    Location: .earth

    anyone know what the setting for the imc voltage is on an asus maximus VII hero is?
     
  17. wazza300

    Caporegime

    Joined: 11 Jul 2009

    Posts: 27,049

    Location: BenefitStreetBirmingham

    system agent voltage?
     
  18. ViRuS2k

    Soldato

    Joined: 26 Jan 2004

    Posts: 6,234

    Location: Scotland

    [​IMG]

    under scorching ambient temps @4.8 @1.280v in bios and in windows reported as 1.296v Delid water cooling. i am going to check the board with a multimeter to see what the actual vcore is cause its weird that its set at one vcore in the bios and another in windows lol

    it really is hot in my room unsure of the temps but im sweating like a donkey lol
     
  19. ViRuS2k

    Soldato

    Joined: 26 Jan 2004

    Posts: 6,234

    Location: Scotland

    well my chip is a bugger :D my next step up from 4.8ghz is diving into the 1.300+v relms
    not sure i want to go there might degrade chip :D or give me a heart attack at the same time.
     
  20. ViRuS2k

    Soldato

    Joined: 26 Jan 2004

    Posts: 6,234

    Location: Scotland

    well just tested the voltages out with a multimeter ;)
    wow my board is correct its windows that is **** at detecting voltage correctly.

    i set 1.28v in bios and it shows in windows as 1.296v under load
    though its only .10 of a vcore out
    with the multi 1.280v in bios shows as 1.280v in multimeter under extreme load it jumps between 1.280v-1.290v but its that fast it kind of fluctuates.

    ah well at least i know what i set in the bios is correct :) and i should just compensate when looking at the voltage in windows and knock off .10v ;)