Is my new gaming laptop leaving performance on the table?

Associate
Joined
16 Jan 2021
Posts
7
Location
Birmingham
Hi All, first post - what a wonderful resource!
I've recently purchased a new gaming laptop - link here to the exact model and spec:
https://www.overclockers.co.uk/medi...-intel-i7-10750h-gaming-laptop-lt-00v-md.html

Specs again here are:
Intel i7-10750H CPU
Nvidia RTX2070 Super (mobile version but NOT MAX-Q)
16MB DDR4 2666mhz ram (my only criticism- comes with 1 stick in single so have upgraded to 32mb in dual)
1TB SSD

Overall i'm really happy with it for a brand i haven't heard much of. The specs are great for the price etc.
BUT i can't help but feel it's holding out on me a little. If i look at my 3dMark scores vs other identical machines, they're a bit lower - enough to be significant: (all these are on stock speeds)
Firestrike Avg Scores
Mine overall 17,991 graphics 20,564
MSI GE75 overall 19,456 graphics 22,879 https://www.3dmark.com/fs/22809260
MSI GE66 overall 18,880 graphics 22,258 https://www.reddit.com/r/GamingLaptops/comments/il59wt/msi_ge66_benchmark_questions/
Medion Erazer X10 Beast overall 18,534 graphics 21,446
https://www.notebookcheck.net/Medio...g-laptop-with-good-battery-life.506266.0.html

Even the other Medion laptop review which has almost identical specs (although it states it's max-q design it is in fact the same 'full-fat' RTX2070 Super (Mobile) as in mine - this is just the 17" version)
I think i've narrowed it down to a GPU utilisation issue - temps are cool (GPU doesn't go above around 72/73 degrees / CPU about 85), but while running the gfx tests on firestrike for EG my GPU utilisation % seems to hover around 94% avg in a range of between 89-98%)
I'm on the latest nvidia drivers (no geforce experience just driver) with a new version of windows 10 (with all latest updates installed)
Any help with getting my GPU to run at 99-100% would be great! Thanks
 
Associate
OP
Joined
16 Jan 2021
Posts
7
Location
Birmingham
Hi Zefan, thanks for your reply - here's a couple of screenshots (hopefully these links work!), firstly from a HWinfo data dump, then a screenshot of 3dMarks logging. Definitely a GPU load issue:

Hwinfo64%20Data%20Firestrike.jpg

3dmark%20firestrike.jpg
 
Top Bottom