1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Keyboard - wired to wireless

Discussion in 'Gaming Peripherals' started by jamief, 10 Mar 2021.

  1. jamief

    Soldato

    Joined: 23 Sep 2005

    Posts: 5,425

    Location: Dundee

    I'm currently using a Corsair K95 Platinum which I quite like, but need to change for a couple of reasons:

    1) I use a laptop and desktop sharing a monitor. I'd like a wireless mechanical keyboard which can connect to both desktop and laptop at the same time and switch via button/softkey
    2) size - could do with something a tiny bit smaller whilst preserving numpad
    3) Gaming - do a bit (FPS), not very good but is bluetooth OK?

    Looking at Keychron K4 or something similar, preferably in stock in the UK!

    I did look at a KVM but have limited space and ideally don't want cables running everywhere otherwise I'd just use it with the K95.
     
  2. chroniclard

    Capodecina

    Joined: 23 Apr 2014

    Posts: 20,511

    Location: Hertfordshire

    I bought a Keychron K8 a couple of weeks ago, similar to the K4 but slightly bigger as its Tenkeyless. Works wired and with Bluetooth, has 3 different bluetooth settings for different connections.

    Loving it so far. Bought it here

    https://www.keyboardco.com/
     
  3. jamief

    Soldato

    Joined: 23 Sep 2005

    Posts: 5,425

    Location: Dundee

    Thanks - like the look of that but would ideally need a numpad :(
     
  4. chroniclard

    Capodecina

    Joined: 23 Apr 2014

    Posts: 20,511

    Location: Hertfordshire

    Yeah I hardly use the numpad so is fine. Struggled to find stock of a lot of other keyboards.
     
  5. jamief

    Soldato

    Joined: 23 Sep 2005

    Posts: 5,425

    Location: Dundee

    Wondering if I can get by without actually. I'm left handed and used to remap WASD to 8546 on the numpad, but I guess with a smaller keyboard I could just move the board over a bit....
     
  6. chroniclard

    Capodecina

    Joined: 23 Apr 2014

    Posts: 20,511

    Location: Hertfordshire

    Could you remap to PL; @ or something......

    I dont actually need the space so could have had a full keyboard but just fancied a TKL. :)
     
  7. mattx2

    Wise Guy

    Joined: 21 Jul 2005

    Posts: 1,437

    Location: New York

    Have you looked at something like mouse without borders?

    I have a k4 and can recommend my only minor complaint is it does take a while to get used to the number pad as the 0 is half sized
     
  8. jamief

    Soldato

    Joined: 23 Sep 2005

    Posts: 5,425

    Location: Dundee

    Just gave this a wee try - seems to work well, but ideally if I move the mouse off the right side of my main PC I don't want it to go to the laptop, I'd like to only do this via hotkey. Can't seem to find an option for this though....
     
  9. mattx2

    Wise Guy

    Joined: 21 Jul 2005

    Posts: 1,437

    Location: New York

    I think its in options disable easy mouse then by default use ctr+alt+f1 / f2 etc to switch