1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Media Player 10 - can't play most video files

Discussion in 'Windows & Other Software' started by Jaap74, 21 May 2006.

  1. Jaap74

    Wise Guy

    Joined: 25 Feb 2006

    Posts: 1,091

    Location: Sydney

    HI,

    I just installed the latest drivers for my Video card and now Windows Media Player 10 won't play almost all video types. It gives sound but no video.

    I have installed the K-Lite Mega Codec pack yet no joy.

    I can play pretty much everything, except HD content, using DivX player though.

    FYI my Videocard is the NVidia GeForce 6800 with driver 84.21.

    Any ideas ?

    Cheers
     
  2. Yewen

    Capodecina

    Joined: 9 Nov 2003

    Posts: 17,699

    Location: Leeds

    If it started after upgrading your drivers then that will be the cause.

    Uninstall and re-install is the best method. Go from there.
     
  3. Big Chris

    Soldato

    Joined: 5 Apr 2004

    Posts: 5,392

    Location: Chipping Norton

    Sounds like you're missing a codec or two.

    Firstly, get rid of that codec pack. More often than not they're full of crap and I've had nothing but trouble with them in the past.

    I use only the following two codecs and I can play any file that comes my way in MP10:

    Xvid (you want the latest stable binary at the top of the page)

    FFDShow (just choose a mirror, doesn't really matter which)

    Make sure you've got MP10 updated from the Windows Update site too.
     
  4. spirit

    Wise Guy

    Joined: 18 Oct 2002

    Posts: 1,884

    tbh, you could just set it so it dloads codecs that it needs? (at least thats what it used to do for me before i switched to VLC for vids)
     
  5. Big Chris

    Soldato

    Joined: 5 Apr 2004

    Posts: 5,392

    Location: Chipping Norton

    More often that not MP fails when it trys though, happened to me before with friend's machines so I just point them in the direction of those two files I mentioned previously.
     
  6. Jaap74

    Wise Guy

    Joined: 25 Feb 2006

    Posts: 1,091

    Location: Sydney

    I reinstalled the older NVidia driven and things are back to normal....... cheers
     
  7. squiffy

    Banned

    Joined: 17 Mar 2006

    Posts: 9,055

    Uninstall Klite. All you need is..

    FFDSHOW
    AC-3 filter
    VOBSUB
    Ogg codec

    I have just those, and everything plays. Install gspot. If you have problems find out what audio/video codecs and install those only. You might need Makroseka and VP3, but these are lesser used codecs.
     
  8. bledd

    Don

    Joined: 21 Oct 2002

    Posts: 46,451

    Location: Parts Unknown

    use ffdshow
    ac3filter

    media player classic
     
  9. Tosk

    Wise Guy

    Joined: 1 Jan 2005

    Posts: 1,302

    Location: Stoke on Trent

  10. Caged

    Capodecina

    Joined: 18 Oct 2002

    Posts: 24,479

  11. Tosk

    Wise Guy

    Joined: 1 Jan 2005

    Posts: 1,302

    Location: Stoke on Trent

    yes Caged, K-Lite Mega Codec pack is not the same as k lite codec

    ive used them both and, k lite codec works alot better

    and i use mp10
     
  12. Caged

    Capodecina

    Joined: 18 Oct 2002

    Posts: 24,479

    They're both horrible abortions of conflicts. Codec packs have no place, all you need to do is choose the few codecs you require to view your videos.
     
  13. bledd

    Don

    Joined: 21 Oct 2002

    Posts: 46,451

    Location: Parts Unknown

    agreed with Caged, the only pack i'd ever install is the Matroska Pack