1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

New DGteam Firmware (DG834GT)

Discussion in 'Networks & Internet Connectivity' started by Azuse05, Mar 8, 2010.

  1. Scope

    Hitman

    Joined: Dec 1, 2002

    Posts: 784

    Location: Swindon

    With the mention of people hosting various versions of the firmware themself, should I not use the one from DGTeam website? What is the best version to go to?
     
  2. ANDARIAL

    Mobster

    Joined: Oct 19, 2002

    Posts: 4,874

    Location: Woolyback Country

    Well do not use the latest firmware for a start :D
    Unless you are a gambler that is
    1018 023o is probably ok
    I would use something like 1012 personally unless you want to risk bricking the router
    Just my opinion of course,the dgteam have done great work in the past but i feel that this last release is too buggy and should have had a lot more work done to it before it was released
     
  3. Azuse05

    Wise Guy

    Joined: Apr 24, 2009

    Posts: 1,949

    Location: Aberdeen, Scotland

    Agreed. 1014 bricked a few routers (I think I'm probably the only person actually using it now :p), 1018 added the new adsl drivers (o26) but bricked even more routers although un-bricking/safe flashing is quite simple http://forums.overclockers.co.uk/showpost.php?p=16607842&postcount=153 .

    1022 is actually up as a test build but only 026 and it's only a few bytes short of 4 mb. Linux flashing my become more common :)
     
  4. ANDARIAL

    Mobster

    Joined: Oct 19, 2002

    Posts: 4,874

    Location: Woolyback Country

    That Steve-O has become a real *****r lately.What an attitude :mad:
    Rapidly losing all respect for those guys,and he is still saying there is nothing wrong with the latest firmware
     
  5. Tubes

    Gangster

    Joined: Sep 23, 2008

    Posts: 104

    Has anbody else had an issue with the latest 1018 firmware where it will not save changes to wireless settings? I have tried the 023 and 026 but both are the same.

    I am back on the official firmware at the moment and that works fine. I just don't want to keep changing back to 1018 with the risk of it bricking my router...
     
  6. ANDARIAL

    Mobster

    Joined: Oct 19, 2002

    Posts: 4,874

    Location: Woolyback Country

    Looks like i got banned from that forum,maybe steve-o don`t like my comments above about him?
    If ANYONE else wants the WORKING properly firmware give me a shout and i will keep mailing it out to you lot :)
    :p@Steve-o:D
     
  7. Azuse05

    Wise Guy

    Joined: Apr 24, 2009

    Posts: 1,949

    Location: Aberdeen, Scotland

    Heh, I got banned last week for posting an issue on 1014 (which is present in 1018) because it's an unsupported firmware now.

    Bit odd but then they use ip bans not account bans which explains why it's almost impossible to ever access the forum from and uni network I've ever used. Considering the state of broadband in the med though, and the fact that most are on dynamic ips, it seems quite an ignorant way of ignoring firmware problems for someone with so much knowledge.

    Anyway, can you pm me 1012? I'm not risking this 1022 build I've got =D
     
  8. ANDARIAL

    Mobster

    Joined: Oct 19, 2002

    Posts: 4,874

    Location: Woolyback Country

    mail me your address :)
     
  9. Scope

    Hitman

    Joined: Dec 1, 2002

    Posts: 784

    Location: Swindon

    Hmm, I have just been banned aswell.. Something is not right here, as I have not said/done anything. :D
     
  10. Azuse05

    Wise Guy

    Joined: Apr 24, 2009

    Posts: 1,949

    Location: Aberdeen, Scotland

    Could be the forums as bugged as the fw :p
     
  11. tomcat

    Associate

    Joined: Dec 17, 2005

    Posts: 11

    Does DGTeam firmware has any sort of bandwidth monitoring like dd-wrt or tomato? I have looked all over but cannot find that piece of info....and on the official dgteam forums i cannot register...:confused:

    thanks
     
    Last edited: Jul 11, 2010
  12. benftl

    Hitman

    Joined: Jun 30, 2010

    Posts: 759

    Location: UK

    No, I'm afraid not.
     
  13. DJMK4

    Capodecina

    Joined: Dec 1, 2004

    Posts: 21,725

    Location: S.Wales, Cardiff

    Does anyone know if v1018 is stable yet or does it still brick the router apon upgrading, are there any known issues once its been installed?
     
  14. benftl

    Hitman

    Joined: Jun 30, 2010

    Posts: 759

    Location: UK

    Appears to work fine here, only issue I have is sometimes not all devices will show up under "attached devices" though I'm not sure if this occurs in earlier firmwares as well.
     
  15. DJMK4

    Capodecina

    Joined: Dec 1, 2004

    Posts: 21,725

    Location: S.Wales, Cardiff

    It does occur in earlier firmware :(
     
  16. fossean

    Associate

    Joined: Jul 14, 2010

    Posts: 1

    I flashed my DG834GT to the new 1018 firmware (adsl driver 023o). Very happy with the stability so far; I tweaked the SNR margin down to ~3.7dB and gained 15% downstream speed:).

    I couldn't get the netgear recovery utility to run under Windows 7 64bit, so ended up booting into Linux and using nftp. The version of nftp available at DGTeam site didn't work (I got an error about headers missing). I don't know if this was due to flashing over the Sky firmware, but I got it working using the instructions here http://forum.kitz.co.uk/index.php/topic,5842.15.html The clear instructions in that link got it working.
     
  17. slipthru

    Associate

    Joined: Jul 22, 2010

    Posts: 2

    Location: Kent

    Hi, i got the sky version of this router a few weeks ago and downloaded the DGTeam 1018 firmware, but it has proved very unstable for me and my noise margin has been raised to 9 now. :( Have stuck neatgears latest official firmware on for the time being, but would like to go back to the DGteam one if possible.

    I have looked around the internet for the 1012 firmware but have had no luck in finding it. Would someone be able to email me the 1012 firmware?

    Thanks
     
  18. ANDARIAL

    Mobster

    Joined: Oct 19, 2002

    Posts: 4,874

    Location: Woolyback Country

    Sure just provide an e-mail address
     
  19. Memphis

    Capodecina

    Joined: Jan 13, 2004

    Posts: 12,203

    Location: Inverness

    Any chance you could give a little advice on how you 'tweaked' things? :)
     
  20. slipthru

    Associate

    Joined: Jul 22, 2010

    Posts: 2

    Location: Kent

    slipthru25 at hotmail.com

    Thanks
     


Share This Page