1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

No display on laptop

Discussion in 'General Hardware' started by jsmoke, 26 Nov 2021.

  1. jsmoke

    Capodecina

    Joined: 17 Jun 2012

    Posts: 10,893

    Been asked to look at a laptop compaq CQ61. It has no display, I've connected it via vga cable to my monitor and nothing. The fans spin and light come on, also 2 of the led lights blink about every 1 or 2 seconds but no display.

    I could try a different stick of ram tomorrow other than that I assume it's a faulty mobo?
     
  2. mickyflinn

    Capodecina

    Joined: 23 Mar 2011

    Posts: 13,039

    Location: West Side

    Try conecting it to a monitor.
     
  3. jsmoke

    Capodecina

    Joined: 17 Jun 2012

    Posts: 10,893

    I said I tried that and nothing.
     
  4. mickyflinn

    Capodecina

    Joined: 23 Mar 2011

    Posts: 13,039

    Location: West Side

    Sorry tired, looks like the onboard gpu is faulty.
     
  5. Purgatory

    Soldato

    Joined: 7 Dec 2010

    Posts: 5,638

    Location: Leeds


    It's a junk laptop, you can buy them on ebay starting from £10, if there is any data on it then stick the drive in a usb caddy copy the data they need and pull the ram,cpu,psu and drive and rest in the bin. They are worthless and known for their issues like no video or suddenly they never power up again. Cheaper to buy another one than waste time on trying to repair it.
     
  6. Alan McFall

    Hitman

    Joined: 11 Jun 2021

    Posts: 659

    Location: Earth

    Probably a silly question, but did you use the Function key shortcut to switch to external display (i.e Fn + F7) ?
     
  7. jsmoke

    Capodecina

    Joined: 17 Jun 2012

    Posts: 10,893

    Yep I tried that.
     
  8. jsmoke

    Capodecina

    Joined: 17 Jun 2012

    Posts: 10,893

    It's a friend of my mother's laptop, they want the data but wouldn't mind the laptop fixed as well. Also I can't see this laptop on ebay for £10, maybe some "for parts" at £30.
     
  9. IceBear

    Gangster

    Joined: 12 Dec 2020

    Posts: 219

    Location: Cave

    Buy a working one from ebay and swap the drives over ?
     
  10. jsmoke

    Capodecina

    Joined: 17 Jun 2012

    Posts: 10,893

    Don't want any expense as old laptop. I'll try a different stick of ram when I can get hold of one.
     
  11. mickyflinn

    Capodecina

    Joined: 23 Mar 2011

    Posts: 13,039

    Location: West Side

    Take the sata hard drive out and connect it to a pc to retrieve the data.
     
  12. Alan McFall

    Hitman

    Joined: 11 Jun 2021

    Posts: 659

    Location: Earth

    Have you tried resetting BIOS (CMOS battery) ?

    Worth a shot, appears to be nice and easy. Is it possible someone's been messing in the BIOS and it's not resetting to default after failing to boot ? Bad RAM timings, CPU clocks etc can cause no BIOS boot.

     
    Last edited: 27 Nov 2021