1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Competitor rules

    Please remember that any mention of competitors, hinting at competitors or offering to provide details of competitors will result in an account suspension. The full rules can be found under the 'Terms and Rules' link in the bottom right corner of your screen. Just don't mention competitors in any way, shape or form and you'll be OK.

    Dismiss Notice

NVIDIA ‘Ampere’ 8nm Graphics Cards

Discussion in 'Graphics Cards' started by LoadsaMoney, 4 Oct 2019.

  1. ihatelag

    Wise Guy

    Joined: 13 Apr 2006

    Posts: 1,140

    Do you guys think the 3090 graphics cards requires a support bracket to hold it up in the case, like we used to have in the good ole days?
     
  2. BigBANGtheory

    Wise Guy

    Joined: 21 Apr 2007

    Posts: 1,877

    They are large but Zotac has had some questionable quality issues regarding thermal pads contacting the cooler. To be fair other manufacturers have had been caught out by this too and there is no way to know before we get proper reviews out like Gamers Nexus or Hardware Unboxed. What you could do though is if caught out by quality issues from any vendor is send it back and tell em to sort it or refund it. Normally their AMP editions perform well though if its not too expensive that might be the one to aim for imho.
     
  3. peahead

    Soldato

    Joined: 2 Nov 2003

    Posts: 5,014

    Yes get your LEGO figure ready :D
     
  4. Chuk_Chuk

    Mobster

    Joined: 12 May 2014

    Posts: 2,760

    So they probably tried to reuse an old design for the low end and found it didn't work? We'll see when the reviews are out but hopefully they've done a better job on the other versions.
     
  5. chroniclard

    Capodecina

    Joined: 23 Apr 2014

    Posts: 20,096

    Location: Hertfordshire

    Its just caching as much as it can I believe. Personally, without evidence to back it up, I think its a load fearmongering. Happy to change that view with some evidence to the contrary, a VRAM usage graph isn't evidence of negative performance.
     
  6. Kelt

    Capodecina

    Joined: 14 Nov 2007

    Posts: 12,260

    Location: With the færies wearing black cherries for rings

    Don't know but that would be a bad idea anyhow.

    Never skimp on a PSU and never use one cable to power 2x6 or 2x8, IMO.
     
  7. BigBANGtheory

    Wise Guy

    Joined: 21 Apr 2007

    Posts: 1,877

    well the reviews that appear before public availability tend to come with rules, NDAs, expectations and threat of black listing. I'm not saying reviewers will out right lie but they will be constrained by benchmarks, what they can say and how they say it. Just be aware...
     
  8. LoadsaMoney

    Caporegime

    Joined: 8 Jul 2003

    Posts: 30,062

    Location: In a house

    The pricing doesn't make sense, if AMD are gona come in cheaper than the 3080, and have more vram, why would Nvidia then, increase the vram on their card, but price it even higher (by adding another £350+ to their card, thats already beat on price and vram).
     
  9. harney

    Wise Guy

    Joined: 8 Jul 2013

    Posts: 2,066

    Location: Middle age travellers site

    Looks like the clowns getting into ghetto tech there :)
     
  10. kazuya1337

    Hitman

    Joined: 14 Apr 2014

    Posts: 598

    Nvidia don't see AMD as the competition, they see Microsoft and Sony as the competition
     
  11. Kelt

    Capodecina

    Joined: 14 Nov 2007

    Posts: 12,260

    Location: With the færies wearing black cherries for rings

  12. BigBANGtheory

    Wise Guy

    Joined: 21 Apr 2007

    Posts: 1,877

    exactly you need to see the performance impact on frame rates as opposed to how much a vram is requested

    Microsoft FS2020 is practically beta software anyway at this stage its still DirectX 11 for goodness sake with all the threading constraints that entails
     
  13. ihatelag

    Wise Guy

    Joined: 13 Apr 2006

    Posts: 1,140

    lol. I actually have one for my case (not to carry the card though!). My PCI-E lanes need to start hitting the gym I think. They need to be ready to carry some thicc items.
     
  14. rchads89

    Hitman

    Joined: 16 Sep 2010

    Posts: 769

    Location: Nottinghamshire

  15. Greebo

    Caporegime

    Joined: 20 Jan 2005

    Posts: 41,104

    Location: Co Durham

    Part timer! At last count I had 18 140mm fans in mine :)
     
  16. five8five

    Wise Guy

    Joined: 2 Jun 2016

    Posts: 2,306

    Location: UK

    Won't it just mean, if air cooled, having to increase the CPU fan(s) speed by a few percent and also the front and rear case fans?
     
  17. robfosters

    Caporegime

    Joined: 1 Dec 2010

    Posts: 40,383

    Location: Welling, London

    Right, so I’d have to buy another Superflower 8 pin as I only have two.
     
  18. harney

    Wise Guy

    Joined: 8 Jul 2013

    Posts: 2,066

    Location: Middle age travellers site

    your not far off my build then :p

    [​IMG]
     
  19. Jimmy Weirdarms

    Wise Guy

    Joined: 14 Aug 2017

    Posts: 1,034


    That card only has four outputs - 3 DP an 1 HDMI. I'm sure that's fine, but I'm used to seeing 5 these days...
     
  20. LoadsaMoney

    Caporegime

    Joined: 8 Jul 2003

    Posts: 30,062

    Location: In a house

    What a turnaround, right up until the last second before the unveil, we were all going to get reamed, and he was going in dry as usual, funny how things change ey :p