1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

OCZ zx 850 watt

Discussion in 'Power Supplies' started by h20extremepcs, 7 Nov 2021.

  1. h20extremepcs

    Associate

    Joined: 2 Nov 2021

    Posts: 13

    Location: Witney

    I am trying to put a new connection on the psu side I went with a pin out on another form but there’s more cables than holes on the connector can anyone please help me out with a pin out
     
  2. h20extremepcs

    Associate

    Joined: 2 Nov 2021

    Posts: 13

    Location: Witney

    [​IMG]
     
  3. EsaT

    Capodecina

    Joined: 6 Jun 2008

    Posts: 11,071

    Location: Finland

    Wires might have been split between two connectors.
    Some PSUs use such cabling.
    And you should always document positions of wires in connectors before butchering any cable.
    With OCZ having gone bankrupt years ago you're unlikely to find data from anywhere.

    Anyway those PSUs (like pretty much all OCzs) used second/third tier capacitors and after this many years it's questionable to put work into them.
     
  4. h20extremepcs

    Associate

    Joined: 2 Nov 2021

    Posts: 13

    Location: Witney

    I did test it before I removed the header and yes it was a very stupid thing to do without writing down a wiring diagram. If two wires go into one hole they are joined together with one pin so that’s not the case. I have found a pinout picture for the psu but as I say there are too many wires for the holes. I will take another look and try again. Thanks for your reply regards Mark
     
  5. h20extremepcs

    Associate

    Joined: 2 Nov 2021

    Posts: 13

    Location: Witney

  6. Brizzles

    Sgarrista

    Joined: 16 Mar 2005

    Posts: 7,583

    Location: Clevedon , Bristol

    Is that not your 'extra' wire ?
     
  7. h20extremepcs

    Associate

    Joined: 2 Nov 2021

    Posts: 13

    Location: Witney

    No I still have the original pins on the wires. I was going to sleeve the cables but instead upgraded to an ASUS rog strix 1000w I am going to get a custom set of cables sleeved with paracord as sleeving is a tedious process. I don’t mind doing it I just don’t have the time at the moment
     
  8. h20extremepcs

    Associate

    Joined: 2 Nov 2021

    Posts: 13

    Location: Witney

    I am very capable of sleeving, this is some of my work for an ATX extension. I only have 3 wires left to make and sleeve. I just have not bothered as I don’t intend to use it anymore. I will finish it then test it with my psu tester and sell it on eBay for £15 or so. What do you think?

    https://i.imgur.com/UWObq32.jpg

    https://i.imgur.com/aCWeMti.jpg
     
  9. Drumroll

    Wise Guy

    Joined: 5 Mar 2017

    Posts: 1,668

    Location: Cambridge

    OCZ PSU, my advice, replace it. Had 3 PSUs replaced under warranty and despite their customer service happy to supply another replacement, I decide to simply go with another manufacturer.