1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

******Official Star Citizen / Squadron 42 Thread******

Discussion in 'PC Games' started by Raumarik, 4 Jun 2014.

  1. Uncle Petey

    Capodecina

    Joined: 22 Jul 2012

    Posts: 15,167

    Location: London

    Only had a few 30k's. Most sessions have been ok for several hours at a time and performance has been relatively fine for me.
    Not had an issue with NPC bounty stuff, although ECN missions haven't worked.
    Not had the mobiglass thing requiring an account reset, but a couple of our guys have and I've seen it mentioned a lot in chat.
    Not had any clipping issues, but I have had several ship despawns when exiting my C2.
    Have had the ship claiming bug and done a reset.

    If you've played this long enough, you should know by now that it's up and down and major patches can often break (or re-break) other things. No excuses, it's just an unfortunate part of the process.
    This one should've stayed in PTU for a while longer though.
     
  2. jonneymendoza

    Capodecina

    Joined: 7 Apr 2008

    Posts: 18,915

    Your system is al fine then. Did you fresh install 3.14 or updated existing 3.13.1? How did 3.13.1 ran for you?

    Its strange but on the PTU, none of these game breakers were there and i tried a fair few of the ptu builds!

    I think maybe not a lot of people tried the ptu so the servers on ptu wasnt as stressed as the live servers. Or the live servers should have been copied onto the ptu servers to better reflect how LIVE would work.

    Or it could be that because the data in the backend hasnt had a wipe for over 18 months now, maybe the data is all muddled up somewhere?!

    I definetly expect some sort of data wipe on 3.15 . At a bare minimum, your personal inventory items being wiped for the highly anticiated icache/personal inventory system
     
  3. Uncle Petey

    Capodecina

    Joined: 22 Jul 2012

    Posts: 15,167

    Location: London

    Yeah, there's definitely something up with the backend services and most of us have clogged up our inventories with loads of unwanted components/armour/weapons etc. Could definitely do with a spring clean.
     
  4. ttaskmaster

    Capodecina

    Joined: 11 Sep 2013

    Posts: 11,319

    Fresh install is the only thing I've not done yet. Not had the patience left to re-download anything and faff about.

    3.13 was pretty golden from my end. Still a number of 30ks, probably 2-3 per night. Missions often lagged on updating objectives, often for several minutes. NPCs teleported around in combat, things failed to spawn and left me facing open space, and generally stuff just didn't come through from the server end.
     
  5. jonneymendoza

    Capodecina

    Joined: 7 Apr 2008

    Posts: 18,915

    potential fix for ship claiming?

     
  6. Klunt Bumskrint

    Wise Guy

    Joined: 10 Nov 2012

    Posts: 2,065

    Location: Daventry

    I just got an update 3.14 7698044
     
  7. ttaskmaster

    Capodecina

    Joined: 11 Sep 2013

    Posts: 11,319

    Ey, how come his Connie takes 13 minutes? Why do I have to wait half an hour for my claim?
     
  8. jonneymendoza

    Capodecina

    Joined: 7 Apr 2008

    Posts: 18,915

    What connie do you have?

    Not sure what the claim times are and if they are different depending on the connie model?
     
  9. suenstar

    Wise Guy

    Joined: 14 May 2011

    Posts: 1,029

    Location: Cornwall, England

    Hopefully that update brings the floor back at Lorville for me.
    I was casually checking out some of the ships in the station's shop and a huge chunk of the floor deleted itself at the bottom of the ramp... :cry:

    Reported it on the Issue Council.
     
  10. ttaskmaster

    Capodecina

    Joined: 11 Sep 2013

    Posts: 11,319

    Same one as him!
    He's probably one of them what spent so much money that he gets a 24/7 Concey-urge and all that....
     
  11. suenstar

    Wise Guy

    Joined: 14 May 2011

    Posts: 1,029

    Location: Cornwall, England

    Just ran back to the station to check and nope, the floor is still missing in that particular spot for me.
    https://i.imgur.com/83SjViU.jpg?1

    Anyone else at Lorville spaceport feel like visiting the area where the larger ships are for placed to look at and buy to see if the floor at the bottom of the ramp is missing for anyone else?
    If it's just me I think I may need to reinstall.
     
  12. Uncle Petey

    Capodecina

    Joined: 22 Jul 2012

    Posts: 15,167

    Location: London

    Just had a look, and yes, there's a section missing at the bottom of the stairs :cry:

    [​IMG]

    Oh well, at least it's out of the way :D
     
  13. suenstar

    Wise Guy

    Joined: 14 May 2011

    Posts: 1,029

    Location: Cornwall, England

    Thanks for checking, so glad it's not just me.
    The floor was there in 3.13, I'm curious how they managed to delete the asset in the update.

    Here's a report on the Issue Council in case anyone wanted to confirm it's a bug on their end for the devs to address it:
    https://issue-council.robertsspaceindustries.com/projects/STAR-CITIZEN/issues/STARC-12269

    You can still get to those ship, just have to do some weird parkour over the railing... getting back up is the trickier part.
     
  14. ttaskmaster

    Capodecina

    Joined: 11 Sep 2013

    Posts: 11,319

    Scratch the above - They've shortened the wait time!!
    Good thing, too, as I actually managed to leave the station this time and get all aligned on a destination before the first 30Ks started coming in...
     
  15. jonneymendoza

    Capodecina

    Joined: 7 Apr 2008

    Posts: 18,915

    dm me your gamer tag, maybe one day we can play together in same party
     
  16. suenstar

    Wise Guy

    Joined: 14 May 2011

    Posts: 1,029

    Location: Cornwall, England

    Had a pretty good session yesterday after the update. Managed to do a quick bounty and a courier job to deliver 3 packages without any real issue, though the bounty took a little longer than anticipated as I couldn't remember for the life of me how to use missiles and then ran out of ammo on my primary gun.

    Was a good fun 2 hour stint though, finished if off with a quick trip over to New Babbage to have a quick look around some of the station.
    Not a single game crash after the mini patch.
     
  17. Uncle Petey

    Capodecina

    Joined: 22 Jul 2012

    Posts: 15,167

    Location: London

    Pretty much the same here. A bunch of us had maybe a 4+hr session without a single disconnect and no issues with missions.
    There was a bit of hassle getting everyone loaded in together at first and the mobiglass and ship claim bugs are still a thing, although I didn't suffer from either. I'm sure they'll be squashed soon enough.

    @suenstar In case you're still wondering the missiles: middle mouse to enter the mode, right click to select missile type, G to choose the amount and left click to fire.
     
  18. suenstar

    Wise Guy

    Joined: 14 May 2011

    Posts: 1,029

    Location: Cornwall, England

    Thanks for that, I'll give another bounty mission a go when I'm next on tomorrow to try it out shooting missiles properly.
    Last time my solution was mash all the buttons on the Anvil Arrow and hope for the best... I think I actually only won the battle with my bounty target because they partially collided with me and lost most of their armour.

    Thinking of giving some mining a go next time as well.
    Any recommendations for a good location to try it out for the first time?
     
  19. Uncle Petey

    Capodecina

    Joined: 22 Jul 2012

    Posts: 15,167

    Location: London

    ROC or Prospector/Mole?

    ED: Try using this tool to check for the best concentrations of a given mineral/ore.
     
  20. jonneymendoza

    Capodecina

    Joined: 7 Apr 2008

    Posts: 18,915

    ahh lovely.

    I remember in 3.12? the claim times where huge!

    That is how it would be on once the game releases. the claim times will be large!

    I had a decent session last night too, no 30k crashes but some of my org mates did had to do a char reset as they couldnt join etc.

    I nearly had to do a char reset when i lost my clothes and mobiglass, so i logged out, did a gender change and joined a AUS server to see if it worked and it did.

    I then rejoined my org mates and all was fine.

    A few Dsync issues i had fighting the npc's and my org mate got stuck on the right seat of my 600i until i punched her to death trying to nudge her off LOL