slow performance - crucial M225 64GB

Soldato
Joined
29 Jul 2003
Posts
7,579
hi

i received the SSD (M255 64GB) few weeks ago

at first the benchmark with atto was like 130mb/180mb (write/read) which i was extremely happy

but now it's at 60mb/130mb (write/read) :(

i know SSD slow down after a while, i know there is a way to get the performance back but i dont know how :(

running xp pro with sp3

cheers
 
Associate
Joined
1 Aug 2007
Posts
17
Yeah I thought I had a problem with my drive too. Use a program like wiper and your performance will come back. I'm just waiting for the trim fw to come out to save from running wiper every so often.
 
Soldato
OP
Joined
29 Jul 2003
Posts
7,579
but does wiper program wipe everything? reinstall xp? how often you have to use wiper?
 
Associate
Joined
1 Aug 2007
Posts
17
no it shouldnt wipe everything, just brings the drive's performance back. It more or less clears the empty blocks. Have a read at the forum or even in the Crucial hdd thread on this forum.
 
Soldato
OP
Joined
29 Jul 2003
Posts
7,579
just did the wiper

before wiper :

zmmq95.jpg


after wiper :

33daxl0.jpg


better than before :)

i think 130mb/130mb (write/read) is the max limited from my motherboard (Asrock 2core-sata2)

is there any more thing i can tweak to get faster?

thanks
 
Soldato
OP
Joined
29 Jul 2003
Posts
7,579
just put SSD in my girlfriend laptop dell studio 15

with windows 7

2ze9w6g.jpg


massive performance boost!! i think it's down to better sata controller hardware in laptop, dont you think?
 
Soldato
Joined
27 Oct 2005
Posts
2,587
you're board doesnt have different ports does it?
I know on a previous mobo i had some of the sata ports were storage, some RAID and some 'primaries'
not sure if they had different throughputs though
 
Soldato
OP
Joined
29 Jul 2003
Posts
7,579
cant keep it in laptop as it's belong to gf :(

asrock motherboard only has 2 sata ports. RAID enabled makes no difference
 
Top Bottom