1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

The Division 2 - March 2019

Discussion in 'PC Games' started by Gregster, 11 Jun 2018.

  1. jubei

    Mobster

    Joined: 3 Apr 2003

    Posts: 2,928

    I didnt install anything special but had perf mon running on my other screen to take a look. According to that my cpu is always at 100 and my gpu at 10%...Doesnt matter if i have my video settings at ultra or on medium the fps is the same. Surely my ivybridge isnt killing performance that badly?
     
  2. Tupro

    Wise Guy

    Joined: 4 Aug 2016

    Posts: 1,205

    first tip, always aim for the head unless your against a heavy with easy to hit weakpoints.. headshots do alot more damage than body shots

    secondly use the turret to defend if you dont have much cover, or if theyre flanking

    as for the big tanky elites, aside from the melee ones they all have weakpoints.. with the minigun guy he has a red box behind his left shoulder, also the bullets coming from his ammo pound into the minigun can be shot, forcing him to crouch down and reload.. this can be done multiple times making him pretty easy
    the grenade launcher guy has a weakpoint on his back, so throw a turret behind him to make him turn and shoot that

    also staying in cover is vital, you just need to pick better cover so your not exposed from the other sides too much, or pick a spot they cannot flank you from
     
  3. chrcoluk

    Sgarrista

    Joined: 27 Feb 2015

    Posts: 8,400

    I think thats pretty solid evidence sadly. :(

    You can disable dx12 if enabled, disable the latency option in game, reduce streaming distance. Those all should ease up on the cpu.

    Reducing object detail may possibly also help the cpu also.
     
    Last edited: 24 Mar 2019
  4. chrcoluk

    Sgarrista

    Joined: 27 Feb 2015

    Posts: 8,400

    I still use cover, but I dont "stay in cover" its suicide now, instead I have to keep moving from one cover to another to evade the barrage of grenades and the flankers.

    I found if I do find a spot where I cant be flanked then they will refuse to approach me within shooting range and just wait for me to come out. Unless its an elite they approach regardless.

    Also I appreciate the tips on the elite weak spots, I didnt know that.
     
    Last edited: 24 Mar 2019
  5. StevieP

    Soldato

    Joined: 2 Jan 2004

    Posts: 7,249

    Location: Chesterfield

    What weapon loadouts are most people using?

    I tend to have an assault rifle or sub-machine gun for my primary weapon with a massive damage sniper rifle in slot 2 - never found a shotgun or heavy machine gun very useful in most circumstances!

    The +30 rounds magazine in the assault rifle is an absolute godsend!
     
  6. chroniclard

    Capodecina

    Joined: 23 Apr 2014

    Posts: 20,462

    Location: Hertfordshire

    Assault rifle and some kind of LMG. :)
     
  7. stument

    Hitman

    Joined: 12 Sep 2012

    Posts: 961

    Location: Plymouth, UK

    still waiting for AMD to give me my code :confused:
     
  8. Witcher1980

    Hitman

    Joined: 23 Feb 2017

    Posts: 956

    Location: Westleton

    Assault rifle for CQB and a rifle for distance is what I use normally. Rifles imo are very powerful and have a much higher RPM than a sniper with faster aim.
     
  9. superleeds27

    Wise Guy

    Joined: 28 Nov 2011

    Posts: 1,327

    I've been using the Police/Military MK17 in first slot. Just changed to something else but i can't remember the name of it!
     
  10. Swifty123

    Hitman

    Joined: 13 Feb 2010

    Posts: 894

    Whats the situation with OCUK clans atm, are they all full?
     
  11. Junglist

    Sgarrista

    Joined: 11 Jun 2015

    Posts: 7,836

    Location: Bristol

    Yep I'd like to join one of the clans this evening. Been using a mix of assault/SMG and rifle for my load out
     
  12. chroniclard

    Capodecina

    Joined: 23 Apr 2014

    Posts: 20,462

    Location: Hertfordshire

    Have you logged into the amd rewards site to check? i never got a notification email, I just checked on there and the code was available.
     
  13. Smok3y

    Wise Guy

    Joined: 6 Dec 2002

    Posts: 1,372

    Location: Stoke on Trent

    Whats the clan to join? OcUK Two is full but theres another OcUK that says it only has 6/50?
     
  14. Draeger

    Capodecina

    Joined: 4 Feb 2004

    Posts: 12,927

    Location: Falkirk, Scotland

    Dudes, I've tried playing around and changing graphics settings, tweaked stuff and dropped from high to medium on lots of settings within the game. But I'm still getting stuttering. It's random and only lasts for a few seconds at a time. It's almost like a lag/latency issue? This video shows exactly what I'm getting:-

     
  15. Draeger

    Capodecina

    Joined: 4 Feb 2004

    Posts: 12,927

    Location: Falkirk, Scotland

  16. Draeger

    Capodecina

    Joined: 4 Feb 2004

    Posts: 12,927

    Location: Falkirk, Scotland

    Also, and this might be a daft question - I've a m8 who has Division 2 on Xbox One. Is it possible for me to play online with him if I'm using my PC and he is on his XBone?
     
  17. PinkFloyd

    Capodecina

    Joined: 21 Sep 2005

    Posts: 14,418

    Location: Bradley Stoke, Bristol

    I've got the same issue now that I've switched to DX12, although not as regularly as you are seeing in that video. It wasn't doing it previously, it's weird as bar the odd stutter like the video shows it's utterly flawless and runs better than DX11!

    As for weapon loadout, currently running with Automatic Rifle / LMG and a Sniper Rifle in the second slot, but I keep mixing it around. Just got a Famas when I levelled up which does great damage, but constantly reloading is annoying so the 100 round LMG I have gets a lot of use! As for specials I'm using the turret and the ball shaped drone.
     
  18. Draeger

    Capodecina

    Joined: 4 Feb 2004

    Posts: 12,927

    Location: Falkirk, Scotland

    LSE sorted it out for me. I wasn't sure it it was a lag/latency issue (I'm on a solid BT Infinity 40 mbps connection though) or if it was just my system which was holding me back. I guess it was my system since LSE has transformed the game for me now - no stutter at all. I'm off to the MM to look at what better GPU's than my 760 are on offer.
     
  19. StevieP

    Soldato

    Joined: 2 Jan 2004

    Posts: 7,249

    Location: Chesterfield

    I'm afraid not - same platform only right now!
     
  20. Kronos

    Catwalker

    Joined: 11 Nov 2009

    Posts: 4,455

    Location: Edinburgh

    Some missions are really fun, just done the museum which had the planetarium in it and enjoyed all the way though using my turret and homing grenades, but others can be a real pain. One thing though he runs like a big girls blouse. Lol.