1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

***The Official HTC One Thread***

Discussion in 'Mobile Phones & Tablets' started by Fallen god, 28 Jan 2013.

  1. Orcvader

    Capodecina

    Joined: 11 Oct 2009

    Posts: 14,653

    Location: Greater London

    Not sure about AOSP based ROMs but for Sense based ROMs custom kernels can give you the option to do this.
     
  2. Something Else

    Mobster

    Joined: 19 Feb 2012

    Posts: 4,406

    If you are on about the HTC logo between the back and home button then no. It's just a logo and does not have any functionality
     
  3. Matteysan

    Soldato

    Joined: 15 Nov 2004

    Posts: 5,991

    Location: Telford

    You can do this with custom kernels. TeamSeven kernel comes to mind.

    The HTC logo isn't actually a button but you can tap just above it slightly & it works. I used to use it a lot before PIE came back in PA, It works really well in my opinion.

    Have a look through here: http://forum.xda-developers.com/htc-one/orig-development

    I think AGK supports it as well but you have to set it up through Trickster mod.
     
  4. Sumanji

    Sgarrista

    Joined: 12 Mar 2003

    Posts: 8,132

    Location: Charlotte, NC

    Ah, so this is effectively just tapping on the screen then??

    OOI, does anyone know how the GPE version works? Do they only have two keys as well (home and back).

    Thanks for the links!

    Su
     
  5. Orcvader

    Capodecina

    Joined: 11 Oct 2009

    Posts: 14,653

    Location: Greater London

    Yup, all it does is just turns the lowest row of pixels on the screen just above the HTC logo into a button.

    As for the GPe version, unlike Sense you can't remap the home button into hold -> menu, but a rooted version can.
     
  6. THMRK

    Mobster

    Joined: 19 May 2005

    Posts: 4,548

    Location: Glasgow, Rock City.

    I've had the well known pink/purple haze camera issue for a while. Didn't think much of it, but a few weeks ago I dropped my phone on the train and cracked the screen. About to get the screen repaired on the insurance. Is it worth mentioning the camera thing too?
     
  7. Orcvader

    Capodecina

    Joined: 11 Oct 2009

    Posts: 14,653

    Location: Greater London

    Yes as it's a hardware fault due to the camera module being overheated. Although it seems even recently manufactured ones still sometimes get the problem...
     
  8. THMRK

    Mobster

    Joined: 19 May 2005

    Posts: 4,548

    Location: Glasgow, Rock City.

    So there's a chance it'll come back again...hmm.
     
  9. Orcvader

    Capodecina

    Joined: 11 Oct 2009

    Posts: 14,653

    Location: Greater London

    I'm curious to know if it will affect the M8 as well since it's pretty much the same camera module, the M7 didn't have proper heat shielding for it. But I guess it's still too early to know.
     
  10. Sinopa

    Gangster

    Joined: 23 Nov 2004

    Posts: 301

    My unbranded HTC One just received an update to Sense 6.0
     
  11. Nazbit

    Mobster

    Joined: 11 Dec 2004

    Posts: 3,868

    Hi,

    I have a Tom Tom sat nav that does traffic updates via Bluetooth tethering.

    So if I go to Settings > Wireless & Networks > More > Mobile Network Sharing > Bluetooth Tethering and tick that box then everything works as expected, but every time I turn Bluetooth off this box is automatically cleared which is annoying.

    I have an NFC tag in my car cradle that activates Bluetooth and car mode, is there anyway that I can add this tethering tick box in? I've looked in tasker and a few nfc launcher apps but I can't find anything.

    Of course just making it ticked permanently would also do the trick.

    Thanks!
     
  12. Nazbit

    Mobster

    Joined: 11 Dec 2004

    Posts: 3,868

    I found an app on the market called Toggle Bluetooth Tethering so I can call that from tasker, problem solved!
     
  13. Notech

    Associate

    Joined: 18 Jun 2013

    Posts: 8

    I am unable to set up Microsoft Active Sync to get my emails on Exchange 2010. On my M7 I get an error message saying "unable to connect please try again later". Other (non M7) users can sync which says to me that the settings and connections are correct. The settings used to work but stopped working when Exchange was moved from 2003 to 2010. Anybody got any ideas to fix this please?
     
  14. Nazbit

    Mobster

    Joined: 11 Dec 2004

    Posts: 3,868

    You've not changed your version of android recently? Have you checked that the others that can sync are running the same version as you? There were issues with exchange and security on jelly bean, I don't know if they were ever fully resolved in future versions.

    Does the mail client show under device administrators?

    Have you tried syncing manually from the accounts menu?

    Have you tried removing and recreating the account?

    If you change the password on your phone to something incorrect does it get rejected? That would suggest at least getting to authorisation.

    Do you have access to the server or a person that does?

    Probably rubbish ideas that you've already tried, but its way past my bedtime!
     
  15. Siliconslave

    Man of Honour

    Joined: 11 Dec 2002

    Posts: 10,259

    Location: Darkest Norfolk

    Just got through the update on my dual sim, looks good (although not using sence...) like the new green highlights and cleaner dialer :)
     
  16. BigDannyO

    Wise Guy

    Joined: 15 Jul 2006

    Posts: 1,030

    Hoping an owner can help me here...

    My wife's One was recently updated to the new Sense. She used to have a weather live wallpaper as her lockscreen but now it's gone, and we can't find a way to get it back.

    Is it no longer there?
     
  17. Orcvader

    Capodecina

    Joined: 11 Oct 2009

    Posts: 14,653

    Location: Greater London

    It's been removed sadly. You will need to find a 3rd party one from the Play store.
     
  18. BigDannyO

    Wise Guy

    Joined: 15 Jul 2006

    Posts: 1,030

    Oh, that sucks :(

    Any recommendations?
     
  19. Orcvader

    Capodecina

    Joined: 11 Oct 2009

    Posts: 14,653

    Location: Greater London

  20. BigDannyO

    Wise Guy

    Joined: 15 Jul 2006

    Posts: 1,030

    Cool, thanks. I shall let her know.