Overclockers UK Forums Click here for more details
Free Shipping for Loyal Forum Members - CLICK HERE

Go Back   Overclockers UK Forums > Hardware > Motherboards

Reply
 
Thread Tools
Old 4th Jun 2013, 14:33   #1
JasonM
Wise Guy
 
Joined: Jun 2009
Posts: 1,640
Haswell 3 screen collage mode -what Gigabyte board?

I need to choose a gigabyte board that can support 3 screen collage mode supporting all 3 monitors digitally.



Does anyone know what gigabyte boards will support the above with all digital output?

Thanks
Jason
JasonM is offline   View trust for Reply With Quote
Old 5th Jun 2013, 08:33   #2
casual_eze
Gangster
 
casual_eze's Avatar
 
Joined: Apr 2013
Location: Cheshire
Posts: 144
i think all Z87 gigabyte boards with display port and HDMI will support it.

I can confirm the Z87 UD4H does as here is a shot from the manual confirming it!

casual_eze is offline   View trust for Reply With Quote
Old 6th Jun 2013, 17:17   #3
GIGA-Man
Gigabyte rep
 
GIGA-Man's Avatar
 
Joined: Feb 2009
Location: GIGABYTE UK
Posts: 257
Yes, any mobo which has HDMI_1 + HDMI_2 + DP can support 3 monitors simultaneously

Like us on Facebook, follow us on Twitter or join our Forum

GIGA-Man is offline   View trust for Reply With Quote
Old 6th Jun 2013, 23:19   #4
JasonM
Wise Guy
 
Joined: Jun 2009
Posts: 1,640
Giga-Man,

I'm a little confused now. The Z87 UD4H only has 1 HDMI (not 2).

Does the board specifically have to have 2*HDMI and 1*DP ?

What I wish to do is run 3 identical monitors digitally, and set windows so it's a single virtual screen. The same as Quadro Mosaic and AMD Eyefinity.
JasonM is offline   View trust for Reply With Quote
Old 7th Jun 2013, 08:13   #5
casual_eze
Gangster
 
casual_eze's Avatar
 
Joined: Apr 2013
Location: Cheshire
Posts: 144
Jason,
Will you be using display port monitors or something else? If so, based on your screenshot above you would daisy chain them to make all 3 work. If you are not using dp, what connections do your monitors have?
casual_eze is offline   View trust for Reply With Quote
Old 7th Jun 2013, 10:23   #6
JasonM
Wise Guy
 
Joined: Jun 2009
Posts: 1,640
Casual,

My monitors are currently just normal DVI, however I already own DP to DVI converters. Would purchase HDMI to DVI converters if required.
JasonM is offline   View trust for Reply With Quote
Old 7th Jun 2013, 12:58   #7
casual_eze
Gangster
 
casual_eze's Avatar
 
Joined: Apr 2013
Location: Cheshire
Posts: 144
not sure it will work with DVI monitors because to get the third monitor connected, it seems you have to daisy chain it from the first DP monitor. I'm no expert on this so if anyone else know, please chip in.

You could buy a single DP capable monitor and plug that natively into the DP output on the MB then daisychain your DVI monitor (with DP adapter) to that. Then connect your third display through HDMI with a HDMI>DVI adapter.
This would be like the second row in your original pic in the first post. DO NOT BUY based on my recommendation though as i am assuming here (get proper presales advice from OCUK).

You can also check out:
http://support.amd.com/us/kbarticles...splayPort.aspx
Seems there may be some sort of expander you can use to plug all three DVI monitors into but no idea if this will work or not!

Sorry for the vague responses
casual_eze is offline   View trust for Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 08:04.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
Overclockers UK (Ocuk Ltd)