1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

MusicBee What a pain

Discussion in 'Sound City' started by nicknack35, Jul 1, 2018.

  1. nicknack35

    Wise Guy

    Joined: Apr 5, 2014

    Posts: 1,354

    Afternoon all not sure if many on this forum use MusicBee thought id give it a go and set it up never really used it jesus how hard is it to setup for newbies to many options don't get me wrong it looks nice by looking at people who have set there's up but do you need some sort of a degree in setting this thing up LMAO
     
  2. rids57

    Soldato

    Joined: Jul 25, 2012

    Posts: 5,846

    Location: Ankh Morpork

    I never found it particularly difficult to set up and once it's done that's it, you can change skins and the layout stays how you like it, which is more than can be said for Foobar :D
     
  3. nicknack35

    Wise Guy

    Joined: Apr 5, 2014

    Posts: 1,354

    Is there a setup guide anywhere Rids please to set this up just to get the idea of it please lol need to setup artist artwork exc
     
  4. Marsman

    Capodecina

    Joined: Oct 18, 2009

    Posts: 10,060

    Been quite a while since I used musicbee. I seem to remember you get an album and track structure once you point out in the direction of your library. With foobar, you just get a blank window and pointing it to your library, just ends up with one long list of tracks, until you configure the structure of albums and track columns to how you want them; which isn't straight forward until you know what you're doing.

    Looks basic compared to musicbee, but I really like the plain simplicity of it. Adding new artists, albums or songs is detected instantly without the need to rescan the whole library.
     
  5. nicknack35

    Wise Guy

    Joined: Apr 5, 2014

    Posts: 1,354

    I really like the look of MusicBee but i don't think its a newbie type of application to what ive seen it looks really good i have Mixes off friends which you cannot get artwork exc off the net so i would like to add my own artwork exc which im having issues with lol like the artist is unknown and i dont know how to change it lolol
     
  6. rids57

    Soldato

    Joined: Jul 25, 2012

    Posts: 5,846

    Location: Ankh Morpork

    There are several MusicBee videos on YT but I never used any, I just worked it out for myself. I can't be of more help because I no longer use it, I moved to JRiver MediaCentre
     
  7. nicknack35

    Wise Guy

    Joined: Apr 5, 2014

    Posts: 1,354

    Jriver looks decent and has more options but im not sure if its worth the Purchase over the others
     
  8. rids57

    Soldato

    Joined: Jul 25, 2012

    Posts: 5,846

    Location: Ankh Morpork

    It allows me to send exclusive mode WASAPI to my Modi Multibit, which is something MusicBee wouldn't do, it would just make a horrible noise and crash.
     
  9. mrk

    Man of Honour

    Joined: Oct 18, 2002

    Posts: 82,943

    Location: South Coast

    I actually found MusicBee easier to set up than Foobar. More logical for the way I do things.

    [​IMG]
     
  10. neil_g

    Sgarrista

    Joined: Dec 9, 2007

    Posts: 9,439

    Location: South Hampshire

    Bonobo, nice. Love Migration.
     
  11. V_R

    Soldato

    Joined: Jan 17, 2007

    Posts: 7,242

    Location: UK

    What skin is that mrk? Looks good. :)

    I've been using Music Bee for ages, not changed my layout for a long, long time.
     
  12. mrk

    Man of Honour

    Joined: Oct 18, 2002

    Posts: 82,943

    Location: South Coast

    I think it's the default skin, I set it up ages ago and just left it be as I was happy with that config lol.

    I'll check when I get home!
     
  13. V_R

    Soldato

    Joined: Jan 17, 2007

    Posts: 7,242

    Location: UK

    Really? I don't remember it ever looking like that! Maybe I'll try a clean install...