1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

The Radeon VII Owners Thread

Discussion in 'Graphics Cards' started by Kaapstad, Feb 6, 2019.

  1. Hades

    Capodecina

    Joined: Oct 19, 2002

    Posts: 24,400

    Location: Surrey

    Thanks.
     
  2. Illuminist

    Mobster

    Joined: Sep 26, 2017

    Posts: 4,460

    Location: In the Masonic Temple

    Lol you're welcome
     
  3. Jamin280672

    Wise Guy

    Joined: Feb 12, 2014

    Posts: 1,910

    Location: Halesowen West Mids

    LOL thats your card that I brought off you which ive been recently posting about lol......and no you cant have it back, I love it !!!

    RED !!!!! Damn I used black :D
     
  4. Illuminist

    Mobster

    Joined: Sep 26, 2017

    Posts: 4,460

    Location: In the Masonic Temple

    Lol! That's great to hear that one was a good sample
     
  5. Vince

    Man of Honour

    Joined: Oct 30, 2003

    Posts: 9,678

    Location: Essex

    On the new drivers how you work out the mv of the card. I was asked the other day and cant see no graph curve thing.
     
  6. Illuminist

    Mobster

    Joined: Sep 26, 2017

    Posts: 4,460

    Location: In the Masonic Temple

    You go to, performance, tuning, manual, select gpu tuning to enabled, then under the graph there is a fine tunings button. That's where the good stuff is
     
  7. Vince

    Man of Honour

    Joined: Oct 30, 2003

    Posts: 9,678

    Location: Essex

    Ill go and have a look in a minute. Thanks dude.
     
  8. Jamin280672

    Wise Guy

    Joined: Feb 12, 2014

    Posts: 1,910

    Location: Halesowen West Mids

    [​IMG]
     
  9. Vince

    Man of Honour

    Joined: Oct 30, 2003

    Posts: 9,678

    Location: Essex

    Thank you. I don't even bother tuning my one. Just leave it stock and be done with it :) Mine likes all the power!
     
  10. Jamin280672

    Wise Guy

    Joined: Feb 12, 2014

    Posts: 1,910

    Location: Halesowen West Mids

    As I brought the card off Illuminist, he told me what it under volted too, and thats all ive ever done with it in the tweaking area really, anything to make it run a bit cooler.
     
  11. Illuminist

    Mobster

    Joined: Sep 26, 2017

    Posts: 4,460

    Location: In the Masonic Temple

    Wish I could remember all that now I have one again.
    I'm at 1000mv and 1900 core with 1100 hbm, no power increase. Its that the settings in the picture?
     
  12. Jamin280672

    Wise Guy

    Joined: Feb 12, 2014

    Posts: 1,910

    Location: Halesowen West Mids

    The settings in the picture are 1801mhz stock but undervolted to 986mv with a power limit increase of 20%, not really sure if it needs that, but without it, everytime I reboot, wattman settings default, hbm is at default too of 1000mhz, bumping it too 1100mhz actually reduced my score in fire strike lol....go figure ?
     
  13. Dicehunter

    Capodecina

    Joined: Feb 19, 2007

    Posts: 11,175

    Location: Milkyway Galaxy

    Because the performance when it worked was pretty good but I just had really bad luck in getting faulty cards, It's not like the R7 was showcased for long anyway, Was a small inventory cleaner product.
     
  14. Gerard

    Caporegime

    Joined: Oct 18, 2002

    Posts: 32,522

    Location: Ireland

    Been considering snagging one of these but warranty is an issue even with b grade =/ 90 days then its upto you to battle it out with the oem as Sapphire seem to defer everything to the reseller.

    Still baffles me looking at the design of the card as to why they choked off the top of the card instead of making the logo smaller and moving it down a bit and taking out some of the aluminium so there could be more venting. Form over function i suppose.
     
  15. Gerard

    Caporegime

    Joined: Oct 18, 2002

    Posts: 32,522

    Location: Ireland

    [​IMG]

    Managed to get a loan of one of these and am glad i did, what a ridiculous card. It baffles me how a card with a fan profile like this could even be considered vaguely acceptable, are the engineers at AMD deaf? In gaming it's a little faster than a Vega 64 though not really incredibly noticeable (to be expected i suppose as it's only 25% or so faster). And yes this is with the latest bios. Suppose if you want to mess around with settings (the running theme with Vega) it could be more acceptable but out of the box it's just stupid.

    The heat-sink itself is like a smoke and mirrors trick, it LOOKS like it should do well but doesn't, in fact i'm pretty sure the heat-sink on my Vega LE is more substantial, at least it feels it in terms of weight.

    It's what, 5 watts more power consumption than a Vega 64 yet the fans are even more annoying than the reference design, that was a whoosh of air, this sounds like a doodlebug on it's way to wreck something. How they managed to slap 3 fans on a card with a drastically bigger heat-sink on a chip on 7nm and end up with something louder than a reference Vega 64 fan is mind boggling.

    I really hope "big" navi is a worthwhile improvement in performance AND cooling, we moan about blower fans then they whip out a triple fan setup which is worse. Incredible.

    For the time being i'll be sticking with my LE with reference fan as the fan that came with it developed a rattle :(

    [​IMG]
     
  16. phatboy

    Soldato

    Joined: Dec 10, 2004

    Posts: 6,358

    Location: Oxfordshire

    Evening all,

    Joined the Radeon 7 gang today. What a card.

    Only weird thing I have seen is that the Radeon software is reading power as 700 odd watts up to 812 on load in the overlay. Of course that's impossible and guessing it's a driver anomoly?

    Anyone else seen it?

    Ta
     
  17. Illuminist

    Mobster

    Joined: Sep 26, 2017

    Posts: 4,460

    Location: In the Masonic Temple

    Did you install the driver fresh? Maybe even do a DDU first for a new card
     
  18. phatboy

    Soldato

    Joined: Dec 10, 2004

    Posts: 6,358

    Location: Oxfordshire

    Yeah totally fresh install as had a shonky old 8400gs in there so could use desktop stuff still for last few days :) so used DDU and started a fresh

    Will do a full clean and try again
     
  19. phatboy

    Soldato

    Joined: Dec 10, 2004

    Posts: 6,358

    Location: Oxfordshire

    That's better, all sorted :)

    DDU must have missed something along the way

    Really impressed by this thing so far. Quiet and cool even in my little carbide 240 case. Step up in performance is rather nice over the old Vega too

    Thank you @Illuminist :D
     
  20. Illuminist

    Mobster

    Joined: Sep 26, 2017

    Posts: 4,460

    Location: In the Masonic Temple

    You're very welcome, you are the second person in this thread with an r7 from me lol