1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

NOD32 errors ?

Discussion in 'Windows & Other Software' started by Sputnik II, 18 May 2006.

  1. Sputnik II

    Mobster

    Joined: 5 Nov 2004

    Posts: 2,546

    Well, after most people here singing the praises of NOD32 I've decided to try it.
    My first impressions are that the GUI is very Windows 9x but, Hey we have AV for what it does not what it looks like right ?
    So my main concern is that it is showing some error - 'Error opening(file locked) [4] '

    Is this normal or is something wrong ?
     
  2. kbc

    Wise Guy

    Joined: 20 Nov 2004

    Posts: 1,629

    Location: London

    That when you run a full system scan? That's fine, it's just trying to read a system file which is currently used/locked by Windows. The anti-virus just can't read them. This is probably to ensure stability.
     
  3. UKflames

    Gangster

    Joined: 21 May 2004

    Posts: 321

    Location: At the Ice rink

    This is normal, I get the same thing, it's basically the parts of windows that it can't check because they are runnning. (sorry not as techie an answer as some may give)

    Good choice by the way, I've had Nod32 for a while and it's been superb.
     
  4. Dutch Guy

    Capodecina

    Joined: 18 Oct 2002

    Posts: 24,560

    Location: Amsterdam,The Netherlands

    It should mention what file it is, most likely it is the pagefile.
     
  5. Uhtred

    Soldato

    Joined: 18 Oct 2002

    Posts: 6,018

    Location: Bedfordshire

    Exactly. You can turn the gui off completely which i do so i can manage using remote desktop on slow connections. Not that i ever have to touch it, it's been running for months without a peep :)