1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Origin down

Discussion in 'PC Games' started by BUDFORCE, May 5, 2019.

  1. BUDFORCE

    Hitman

    Joined: May 3, 2012

    Posts: 925

  2. Firestar_3x

    Caporegime

    Joined: Mar 11, 2005

    Posts: 29,214

    Location: Leafy Cheshire

    Yep, got kicked out mid Apex match.
     
  3. Malevolence

    Capodecina

    Joined: Oct 21, 2011

    Posts: 12,114

    Yep, lost a load of MW and a legendary drop in Anthem earlier. Guess I'll go and make some money in Elite. I want a Krait Mk.II
     
  4. BUDFORCE

    Hitman

    Joined: May 3, 2012

    Posts: 925

    Reckon (yeah yeah I know) EA will do anything, maybe giv eyou some free premium time or some compensation?

    I might try my luck and have a moan at them, you never know.
     
  5. wookiee87

    Gangster

    Joined: Aug 28, 2017

    Posts: 291

    been down for around 4hrs, was playing anthem and got kicked then stuck in a loop asking me to restart the game, upon exiting origin was offline, maybe a ddos attack on servers? :), very strange origin or ea havent relased more info about the problem
     
  6. Martini1991

    Caporegime

    Joined: Sep 18, 2009

    Posts: 26,727

    Location: Dormanstown.

    Well no one seems to be talking about it being down :p.
    Considering how many people it should be impacting there's barely any mention anywhere.
     
  7. neil473

    Hitman

    Joined: Jan 25, 2008

    Posts: 860

  8. IainR

    Gangster

    Joined: Jun 17, 2006

    Posts: 336

    Location: Ipswich

    Apart from the national rags posted above, every forum of every game its affecting, twitter, facebook etc etc.

    Yeah, it's slipped through the net :p
     
  9. VoG

    Soldato

    Joined: Jan 20, 2004

    Posts: 5,580

    Location: Nottingham

    Impeccable timing, decided to move my origin library to a larger hdd & tried to log in to make sure all my games had copied over with no issues & can't log in as stuck in off line mode.
     
  10. wookiee87

    Gangster

    Joined: Aug 28, 2017

    Posts: 291

    i think its back, but chat is offline

    edit: spoke to soon its down tried anthem no servers available

    chat has come back, things looking better
     
    Last edited: May 5, 2019
  11. BUDFORCE

    Hitman

    Joined: May 3, 2012

    Posts: 925

    Seems my EA account got hacked today, coinsidence?

    EDIT: No actually it didnt, or at least I am not 100% sure.

    Seems I got a text message on my phone, it was in russian but think it was the russian version of a password reset code from EA.

    Although Ive just logged into origin and seems normal.

    Very odd.
     
  12. wookiee87

    Gangster

    Joined: Aug 28, 2017

    Posts: 291

    i think it would be very wise for all origin account holders to update passwords just in case, espesially if you have card details saved for easy purchses, that would be asking for trouble
     
  13. BUDFORCE

    Hitman

    Joined: May 3, 2012

    Posts: 925

    Yes I did already, and yes that is good advice.
     
  14. Firestar_3x

    Caporegime

    Joined: Mar 11, 2005

    Posts: 29,214

    Location: Leafy Cheshire

    Agree, changed mine.
     
  15. Malevolence

    Capodecina

    Joined: Oct 21, 2011

    Posts: 12,114

    Why do sites such as Origin have such retarded password rules? Why limit it only 16 characters and not allow symbols?
     
  16. ic1male

    Caporegime

    Joined: Oct 28, 2003

    Posts: 25,308

    Location: Westchestershire

    I know I had trouble logging in to Origin from within Dragon Age: Origins when I had a symbol in my password. Maybe it's to preserve compatibility with older games. It's not a massive concern if you have two factor authentication on your account.