Virus killed security centre - xp.

Soldato
Joined
18 Oct 2002
Posts
6,398
Location
Newcastle, England
A freind had a virus/trojan kill security centre on windows xp, so he did a reinstall and its still disabled.

He cant find anything in the registry, whats the solution to this? could it have disabled a service or something?
 
Caporegime
Joined
8 Jan 2004
Posts
32,016
Location
Rutland
If you go RUN-->services.msc its listed there, and you can set it to manual to have it start with windows.

Make sure he's updated to SP2, as security centre wasn't around before then.
 
Associate
Joined
17 Jan 2004
Posts
2,304
Location
Liverpool
did he do a proper reinstall? or did he do a "well it's good enough" reinstall? meaning installing windows on top of itself?

if he'd formatted, (barring the virus residing on another drive/partition) then it's extremely unlikely it would still be there now
 
Don
Joined
21 Oct 2002
Posts
46,750
Location
Parts Unknown
tomos said:
did he do a proper reinstall? or did he do a "well it's good enough" reinstall? meaning installing windows on top of itself?

if he'd formatted, (barring the virus residing on another drive/partition) then it's extremely unlikely it would still be there now


yeah was going to say that

def a good idea to remove current partition then format it to install again, otherwise you get a 'dirty' install
 
Soldato
OP
Joined
18 Oct 2002
Posts
6,398
Location
Newcastle, England
Thanks for the help guys.

Yes he did a lazy reinstall ie over the top of the old windows. I new something about checking services as Minstadave kindly suggests. I told him he might be looking at a reformat.

Not sure if he has sp2 but im asuming so. :confused:
 
Back
Top Bottom