Assassin's Creed - Valhalla

Soldato
Joined
30 Aug 2003
Posts
14,216
Location
Straya
The past two games have been the best in the series to date. Going full on RPG and I love it.

If so, I'd gladly give the new Viking one a chance ... but the tired game mechanics and bland missions really give me the hives, and I'll remain sceptical until proven wrong :)
 
Soldato
Joined
19 Feb 2008
Posts
13,653
Location
Home
Has anyone seen a decent release date ?
I’ve preordered and I’m getting January 2021 now !
 
Soldato
Joined
12 Oct 2006
Posts
6,223
Location
Tatooine
Managed to picked up the gold version of Odyssey on Black Friday for the same price as the normal version. Was hoping for the same this year
 
Soldato
Joined
12 Oct 2006
Posts
6,223
Location
Tatooine
Seems this is a slight step back than the previous game :/

Will pick it up on sale and when it's heavily patched
 
Soldato
Joined
20 Feb 2004
Posts
18,587
Location
Higher Walton
Seems this is a slight step back than the previous game :/

Will pick it up on sale and when it's heavily patched

I bought it full price (Well slightly over as i went Digital only and could've got the physical game cheaper)

I'm shelving it until they sort out all the bugs. Wish i'd waited too to be honest.
 
Soldato
Joined
8 Mar 2005
Posts
3,127
Location
London, UK
Can a mod not change the title to Valhalla?

I have an issue with the PS5 version. I cannot perform heavy attacks at all when pressing R2. Whether I press or hold down or with any weapon; nothing?! The controller is seemingly OK as I can use the bow and R2 works with drawing and loosing an arrow. No issues with other games.

Strange.
 
Associate
Joined
19 Mar 2011
Posts
2,292
Location
Glasgow
Can a mod not change the title to Valhalla?

I have an issue with the PS5 version. I cannot perform heavy attacks at all when pressing R2. Whether I press or hold down or with any weapon; nothing?! The controller is seemingly OK as I can use the bow and R2 works with drawing and loosing an arrow. No issues with other games.

Strange.

Pressing R2 doesnt do a heavy attack any longer. It opens up the abilites menu where you can press a button to do a special attack. I think a heavy attack is holding on the R1 button\bumper
 
Soldato
Joined
8 Mar 2005
Posts
3,127
Location
London, UK
Pressing R2 doesnt do a heavy attack any longer. It opens up the abilites menu where you can press a button to do a special attack. I think a heavy attack is holding on the R1 button\bumper
Hmmm. So I did notice you can bind abilities to the d-pad when you hold it down but I also thought it performed an actual heavy attack? I'd better go look up some yt vids. I'm bemused!
 
Soldato
Joined
5 May 2008
Posts
8,958
Location
Chester
Hmmm. So I did notice you can bind abilities to the d-pad when you hold it down but I also thought it performed an actual heavy attack? I'd better go look up some yt vids. I'm bemused!

Check the controller options in the game. All other AC games use R2 maybe this one is different. I only played it for a few hours to see how it looked so I can't remember which trigger/button it is.
 
Soldato
Joined
8 Mar 2005
Posts
3,127
Location
London, UK
Well this is annoying. I loaded a manually saved game right at the start and then reloaded my current saved game and now when tapping R2, it does perform a heavy attack. I'm none the wiser!
 
Soldato
Joined
5 May 2008
Posts
8,958
Location
Chester
Well this is annoying. I loaded a manually saved game right at the start and then reloaded my current saved game and now when tapping R2, it does perform a heavy attack. I'm none the wiser!

Like all AC releases the game is pretty buggy at times. Glad you got it fixed!
 
Soldato
Joined
4 Mar 2003
Posts
12,284
Location
Chatteris
I've so far had very few issues with the game.
I did manage to assassinate a character I wasn't supposed to - there is a mission where you chase someone after talking to him. You catch him and he apologises, he has your father's axe.
As I was chasing him the assassinate option came up, which I accidentally clicked and the whole game just hung on a black screen. Reload last save fixed that.
I've managed to fall through a piece of scenery - my character just bouncing up & down with no way to escape.
Finally, the anomalies - found my first one, went to try and do it and the light beam generators were in such a position it was impossible to get past the second block. This was an acknowledge bug in the Ubisoft forums, so I'm hoping that one is fixed.

Really pleased I picked it as one of my launch titles.
 
Soldato
Joined
20 Dec 2004
Posts
12,819
Got my copy yesterday after a bit of a delay. Seems good so far, although I got a bit distracted playing the dice game and haven't got much further!
 
Top