Dell D620 Bluetooth issues continued

Man of Honour
Joined
17 Oct 2002
Posts
158,698
Hi guys,

Following on from my previous thread on this issue, I'm still having problems. I've done a little more troubleshooting.

I have Windows 7 installed on a Dell D620 with factory fitted Dell 350 Bluetooth module. Until very recently, this has worked perfectly - I used bluetooth daily for months without issues.

All of a sudden, Bluetooth has stopped working properly. It is difficult to pair things (ie, sometimes it just plain wont find any other devices) and crucially, the bluetooth module only works from a fresh boot. If i hibernate the machine or put it into standby, when it comes back Windows acts as if the Bluetooth module simply doesn't exist.

I have therefore tried using an external USB Bluetooth Dongle. This works perfectly.

How can I work out whether this is a hardware issue with my Dell Bluetooth module or some sort of bizarre driver issue?

Thanks guys!
 

Aod

Aod

Soldato
Joined
7 Oct 2004
Posts
8,663
Location
London
[TW]Fox;14971938 said:
Hi guys,

Following on from my previous thread on this issue, I'm still having problems. I've done a little more troubleshooting.

I have Windows 7 installed on a Dell D620 with factory fitted Dell 350 Bluetooth module. Until very recently, this has worked perfectly - I used bluetooth daily for months without issues.

All of a sudden, Bluetooth has stopped working properly. It is difficult to pair things (ie, sometimes it just plain wont find any other devices) and crucially, the bluetooth module only works from a fresh boot. If i hibernate the machine or put it into standby, when it comes back Windows acts as if the Bluetooth module simply doesn't exist.

I have therefore tried using an external USB Bluetooth Dongle. This works perfectly.

How can I work out whether this is a hardware issue with my Dell Bluetooth module or some sort of bizarre driver issue?

Thanks guys!

sounds rather odd, then again, i've just had some bizzarre issues with my built-in WWAN card.

have you tried uninstalling the bluetooth card from device manager and then rebooting and letting windows reinstall it automatically?
 
Top Bottom