• Competitor rules

    Please remember that any mention of competitors, hinting at competitors or offering to provide details of competitors will result in an account suspension. The full rules can be found under the 'Terms and Rules' link in the bottom right corner of your screen. Just don't mention competitors in any way, shape or form and you'll be OK.

intel 9700k cpu speed dropping to 803mhz when running Modern Warfare

Associate
Joined
12 Jul 2011
Posts
69
Location
Carlisle, UK
Hi all, I wonder if anyone can help. For some reason when I run modern warfare my cpu drops to 0.8ghz on all cores and I cant play the game. I played for months when it came out it was fine then it started. I uninstalled the game and didnt play it for a couple of months. I just reintalled it and it was fine for a couple of days and now its started doing it again I running the latest Nvidia drivers and the game is up to date. My temps were up to 56c on my cpu when this was happening. as soon as I exit the game the speed returns to 3.6ghz - 4-9ghz all other games run fine Plz help
 
Associate
OP
Joined
12 Jul 2011
Posts
69
Location
Carlisle, UK
https://ibb.co/rpmzyRL


This is HW monitor while MW is running
rpmzyRL
 
Associate
OP
Joined
12 Jul 2011
Posts
69
Location
Carlisle, UK
at that frequency you would be getting big fps dips. Are you getting that or is there no change in performance?

Hi thanks for replaying, yeah the game is unplayable when I exit the game my cpu speed goes back up to 3.6ghz minimum and all other games are running fine
 
Soldato
Joined
1 Oct 2006
Posts
12,956
Interestingly this happens on my 3700X as well, I'm not sure it's exclusively an Intel problem...
 
Associate
Joined
15 Feb 2020
Posts
435
Location
Q-Dance HQ
i dont have this issue with 9600k so maybe a driver issue with the game. it's not the first time this has been reported either. do you have msi dragon centre installed? if so turn off gaming mode should fix it.
 
Associate
OP
Joined
12 Jul 2011
Posts
69
Location
Carlisle, UK
Thanks all , as for other programmes msi afterburner sometimes discord sometimes steam nothing out of the ordinary I'll try gaming mode on the msi and see if that works tbh I feel like upgrading to an AMD after years of intel and I may get an MSI motherboard to go with my 3070
 
Associate
OP
Joined
12 Jul 2011
Posts
69
Location
Carlisle, UK
i dont have this issue with 9600k so maybe a driver issue with the game. it's not the first time this has been reported either. do you have msi dragon centre installed? if so turn off gaming mode should fix it.

wow I just tried it with MSI Dragon centre running game mode and it worked for the first time for about 20 attempts I got dropped into the warm up on warzone and it was fine the campaign is working too .. thanks for that! if it starts acting up again I'll report back but hopefully that has fixed it :)
 
Top Bottom