New Gaming Rig

Associate
Joined
12 Jun 2007
Posts
31
Location
Truro, Cornwall
ok heres the deal, i have £650 to spend, i want a gaming rig, that'll last about 5yrs, and will not be overclocked at this present moment, and will run @ 1280x1024 (max res of monitior). i don't need keyboard, mouse or speakers, and i'm quite happy about on-board sound as i mainly use my headphones, but can i get quotes on the best possible rig's u guys can muster, 1 with OS and optical drive and 1 without OS and optical drive. thnx guys


can this be a prediction for the 22nd as i will want to order 1st thing monday morning.


Oobie
 
Associate
Joined
25 May 2007
Posts
2,118
Location
Brighton
This is the spec without OS and optical drive...

Corsair HX 520W ATX2.2 Modular SLI Compliant PSU
(£64.61) £54.99

Lian-Li PC-7 PLUS Aluminium Midi-Tower Case - Black
(£58.74) £49.99

EVGA GeForce 8800 GTS 320MB GDDR3 HDTV/Dual DVI (PCI-Express) - Retail
(£193.86) £164.99

Western Digital Caviar SE16 250GB 2500KS SATA-II 16MB Cache - OEM
(£43.46) £36.99

Arctic Cooling Freezer 7 Pro CPU Cooler (Socket 775)
(£17.61) £14.99

Crucial Ballistix 2GB (2x1GB) DDR2 PC2-5300C3 667MHz Dual Channel Kit
(£58.74) £49.99

Gigabyte GA_P35C_DS3R (Socket 775) PCI-Express DDR2 & DDR3 Motherboard £79.99
(£93.99) £79.99

Intel Core 2 Duo E6550 "LGA775 Conroe" 2.33GHz (1333FSB) - Retail
(£117.49) £99.99

Sub Total : £551.92
Shipping : £10.95
VAT : £98.50
Total : £661.37
 
Caporegime
Joined
20 Sep 2006
Posts
27,962
Won't last you 5 years. You'd need a massive budget for that, and even then it will be struggling like a mad think to keep up.
 
Associate
Joined
12 Jun 2007
Posts
31
Location
Truro, Cornwall
MilanoChris said:
Won't last you 5 years. You'd need a massive budget for that, and even then it will be struggling like a mad think to keep up.


well the current pc i am running is 5 yrs old now

it's AMD athlon xp 2100+
1gb RAM
ASUS mobo
Radeon 9600PRO 256


so i think i can make a c2d last 5 yrs
 
Associate
Joined
12 Jun 2007
Posts
31
Location
Truro, Cornwall
newpc.jpg



will that work? it's the same spec as above but with better CPU and GFX
 
Associate
Joined
19 Jun 2007
Posts
1,498
Oobie said:
will i need a floppy drive? :confused:
if you are using xp, maybe, if you are using vista, no. (you might need it to install sata drivers, but vista allows you to do it off a memory stick/cd). if your old pc has 1 dont bother buying a new 1 just use the one off your old pc IF u need it
 
Associate
Joined
12 Jun 2007
Posts
31
Location
Truro, Cornwall
i'll be using XP but i am giving my old pc to my brother who is moving to kent on saturday lol

edit:

will my system bottleneck with a 90GB IDE HDD running along side the 250 SATA?
 
Top