1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

RAM (n00b)

Discussion in 'Storage Drives' started by Martin_Man, 24 May 2006.

  1. Martin_Man

    Hitman

    Joined: 2 Jun 2004

    Posts: 754

    Location: Space

    hey guys, I need more ram for my computer but I'm not familiar with it all. i've got about 550 MB ram but looking for something more like 1 to 2 gig, can you help me out because its all for my media programs?

    thanks

    p.s. sorry if this is posted at the wrong place
     
  2. Messiah Khan

    Sgarrista

    Joined: 1 Sep 2005

    Posts: 9,998

    Location: Scottish Highlands

  3. Martin_Man

    Hitman

    Joined: 2 Jun 2004

    Posts: 754

    Location: Space

    erm.... i'm no use with computers.... its my brother call but he isn't helping me out so i thought this site would be kool with helping me out.

    what would you like to know? i'll try my best
     
  4. semi-pro waster

    Man of Honour

    Joined: 27 Sep 2004

    Posts: 25,822

    Location: Glasgow

    Well if it is an Intel system then you may need DDR2 Ram, if it is AMD then you will need DDR. If you don't know then you could either look at the manuals you got with your PC or try running a program like AIDA32 which should list all parts of the PC.

    If you can post a few more details including how much you are willing to spend then it will be easier for people to help :)
     
  5. Martin_Man

    Hitman

    Joined: 2 Jun 2004

    Posts: 754

    Location: Space

    well i'm useless with computers. my brother made my computer so it didn't really come with a manual.

    I'm willing to spend about £150 - £200 on hopefully a good one?
     
  6. Messiah Khan

    Sgarrista

    Joined: 1 Sep 2005

    Posts: 9,998

    Location: Scottish Highlands

    If you go to Start>Control panel>System It should tell you a few details about your pc. Could you post what it says there please. We basically need to know if your pc is an AMD or Intel based system, as they use different types of ram.
     
  7. jellybeard999

    Sgarrista

    Joined: 7 Feb 2004

    Posts: 7,838

    Location: North East

    mobo model will tell us ;)
     
  8. Martin_Man

    Hitman

    Joined: 2 Jun 2004

    Posts: 754

    Location: Space

    OH i found it at last

    its a:

    amd Athlon (tm) 64 processor
    3000+ <--- whatever that is ment to be
    2.01 GHz, 512 MB of RAM
    physical adress extension.


    --------------------------------------------------------------

    btw me + my bro has orderd me a 2 gb GeIL today

    would you know how long it would take to come seeing as i got it from overclockers?

    thanks :)
     
  9. Nix

    Capodecina

    Joined: 26 Dec 2005

    Posts: 19,839

    It'll probably arrive between monday and wednesday.

    The 3000 is the model of your processor (also known as a CPU). 2.01 GHz is the speed the CPU is running at.

    For example, my CPU is an AMD 64 3500+ running at a retail/stock speed of 2.2GHz, which I have overclocked (made better/faster) to a speed of 2.4GHz, which is the stock speed of a 3800 chip.
     
  10. Messiah Khan

    Sgarrista

    Joined: 1 Sep 2005

    Posts: 9,998

    Location: Scottish Highlands

    Make that Tuesday-Wednesday with it being a bank holiday Monday.