1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

8700k - did i just win the lottery?

Discussion in 'CPUs' started by ElBurge, Dec 7, 2018.

  1. Remi

    Gangster

    Joined: Aug 24, 2014

    Posts: 120

    Old benchmarks but there you go ...

    Cinebench R15 and old Win7 without SP :) 5.4GHz score 1786cb

    [​IMG]


    Unigine heaven 4 - score 6890

    https://forums.overclockers.co.uk/threads/unigine-heaven-4-benchmark.18487976/page-206#post-28330032


    Firestrike Standard Bench - score 36938

    https://forums.overclockers.co.uk/threads/firestrike-standard-bench-thread.18665940/

    https://www.3dmark.com/3dm/29503203?


    Firestrike Extreme - score 25008

    https://forums.overclockers.co.uk/t...-extreme-bench.18487344/page-62#post-27387418

    https://www.3dmark.com/fs/16736727


    Firestrike Ultra 4K - score 14033

    https://forums.overclockers.co.uk/threads/firestrike-ultra-4k-benchmark.18629665/

    https://www.3dmark.com/3dm/29503275?


    Corsair 900D project still wip ;)
    My custom AIO & Fluid ... EK Phoenix 6 fans sandwith and TOP OC mobo - Rog Maximus X APEX :rolleyes:

    [​IMG] [​IMG]

    btw. I know what I'm doing ... thanks for advice guys :)
     
  2. Remi

    Gangster

    Joined: Aug 24, 2014

    Posts: 120

    ... few more including ROG 40% OC

    [​IMG] [​IMG] [​IMG]

    [​IMG] [​IMG]
     
  3. Apone70

    Wise Guy

    Joined: Aug 15, 2018

    Posts: 1,044

    managed to get my 8700k at 5.2ghz stable @ 1.45 its all about the LLC to stop that drop on load lol
    [​IMG]
     
    Last edited: Dec 20, 2018
  4. ElBurge

    Associate

    Joined: Nov 14, 2013

    Posts: 43

    Oh my... I just delidded my first chip. 5.4 @ 1.4v.... bsod at the last min of timespy lol. ..... Watch this space....
     
  5. ElBurge

    Associate

    Joined: Nov 14, 2013

    Posts: 43

  6. iakhtar

    Gangster

    Joined: Oct 29, 2009

    Posts: 145

  7. Apone70

    Wise Guy

    Joined: Aug 15, 2018

    Posts: 1,044

    nice
     
  8. Apone70

    Wise Guy

    Joined: Aug 15, 2018

    Posts: 1,044

  9. koooowweeee

    Soldato

    Joined: Jan 13, 2010

    Posts: 5,578

    Location: Manchester


    And he's hooked.

    I used to do the same with my 2600k. Got it to bench at 5.2 (which was great in the day) I spent more time tweaking than gaming haha.
     
  10. koooowweeee

    Soldato

    Joined: Jan 13, 2010

    Posts: 5,578

    Location: Manchester

    If the CPU isn't quite stable it will give a lower score. Cpus and GPUs do it. I'm not sure why. Someone more knowledgeable than me will post soon I'm sure
     
  11. iakhtar

    Gangster

    Joined: Oct 29, 2009

    Posts: 145

    Cache is at 4.7
     
  12. ElBurge

    Associate

    Joined: Nov 14, 2013

    Posts: 43

    Ok i bumped up the cache to 52 and upped the voltage to 4.5v but i am pretty much matching your CPU score. I also looked at older much lower clocks and theyre much lower scoring - so i dont think its a stability issue? What RAM are you running? I have 3000mhz @ 3200mhz.
    We have the same boards so interested to know what your other settings are?

    Ive stressed this in real bench and its fine.

    https://www.3dmark.com/spy/5845568
     
  13. HRL

    Wise Guy

    Joined: Nov 22, 2005

    Posts: 1,507

    Location: London

    Errors I believe.
     
  14. koooowweeee

    Soldato

    Joined: Jan 13, 2010

    Posts: 5,578

    Location: Manchester

    Yeah because it's unstable. But I don't get how a GPU bench can score lower? If the clocks are high the FPS is to?

    With CPU bench that's calculating, then I get that. A error is a false? But a GPU ? This is were I get stumped. Maybe a missed frame ?
     
  15. iakhtar

    Gangster

    Joined: Oct 29, 2009

    Posts: 145

    The difference is ram probably, ran it again at 3200 vs 4000 and got this

    https://www.3dmark.com/compare/spy/5846754/spy/5846354
     
  16. koooowweeee

    Soldato

    Joined: Jan 13, 2010

    Posts: 5,578

    Location: Manchester

  17. iakhtar

    Gangster

    Joined: Oct 29, 2009

    Posts: 145

    Yeah pretty much, scores were almost identical in graphics
     
  18. ElBurge

    Associate

    Joined: Nov 14, 2013

    Posts: 43

    Yea I hear 3d mark loves ram!
     
  19. chrcoluk

    Mobster

    Joined: Feb 27, 2015

    Posts: 4,844

    I dont understand why people pump cache up, I did a lot of testing and it improved nothing, not even benchmarks. After a bit of research I discovered it only really helps if you have extremely fast ram. Like quad channel ram.

    Also is that 1.4v going to be a 24/7 setup? Is on the high side for that voltage in my opinion.
     
  20. Apone70

    Wise Guy

    Joined: Aug 15, 2018

    Posts: 1,044

    According to 8pac 1.425 is fine for delid and AIO.