1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Borderlands 3

Discussion in 'PC Games' started by leon4112, Mar 2, 2017.

  1. VincentHanna

    Capodecina

    Joined: Jul 30, 2013

    Posts: 19,163

    It's a shame it's so poorly optimised though.

    Borderlands 3 looks OK, but when you consider this and Gears of War 5 use the same graphics engine (UE4) and how good that game looks/runs it's disappointing.

    I know the hand drawn art style is different, but that should make performance better not worse.
     
    Last edited: Sep 16, 2019
  2. imginy

    Mobster

    Joined: Aug 13, 2012

    Posts: 3,563

    The guys at capcom forced everyone to switch off firewalls and antivirus and run as administrator to install a rout kit with street fighter 5.

    So stuff this stupid can happen.
     
  3. imginy

    Mobster

    Joined: Aug 13, 2012

    Posts: 3,563

    Yeah I'm really looking forward to this but going to wait for a patch before I start playing. It doesn't bother me too much as I got a lot of work to do.

    But as you say optimization compared to gears it's less than half the framerate at same settings and gears is the better looking of the 2.
     
  4. SixTwoSix

    Sgarrista

    Joined: Sep 14, 2007

    Posts: 9,896

    Location: Rugby

    Maybe i'm just lucky, silky smooth, no frame drops, no crashes, it all just works with everything maxxed out at 1440p, except for volumetric fog which is on medium. FPS never dips below 90's and mostly sits at 120-140'ish. On an 8700k and 1080ti with 16GB ram if anyones curious.
     
  5. McBain

    Capodecina

    Joined: Oct 17, 2002

    Posts: 21,599

    Location: Lancs/London

    Performance has been pretty good for me apart from when in a vehicle turret (micro stutter) or once when one of those grenades that spew fire everywhere tanked my FPS

    I'm running a 3600x and 2060 at 1440p with tweaked Ultra settings (fog and AA off). FPS is generally above 60.
     
  6. Tombstone

    Capodecina

    Joined: Aug 17, 2007

    Posts: 17,840

     
  7. imginy

    Mobster

    Joined: Aug 13, 2012

    Posts: 3,563

    That is really good. Are you sure it's actually in 1440p and not switched to something lower? In the reviews it has 1080ti at average of 60fps max settings 1440p.

    Hopefully next patch I can get somewhere near that sort of performance.
     
  8. SixTwoSix

    Sgarrista

    Joined: Sep 14, 2007

    Posts: 9,896

    Location: Rugby

    Well I checked it when I first started playing Friday and it defaulted to 2560x1440p. Went into settings yesterday to swtich on FPS counter and still said the same. I was curious if it had changed due to reports here about reset resolutions.
     
  9. HRL

    Wise Guy

    Joined: Nov 22, 2005

    Posts: 1,209

    Location: London

    Try switching the res to something else and then back again. The 4K/1080P bug keeps occurring for me although it states it is still at 4K when I check the settings. If I check the TV it is outputting at 1080P instead. It's only when I switch the res to something else and then back to 4K that the setting change actually applies.

    Lowest FPS I've had so far is about 53FPS at 4K Ultra, just with no AA. It generally clips along at 60FPS which is fine for me. :D
     
  10. VincentHanna

    Capodecina

    Joined: Jul 30, 2013

    Posts: 19,163

    The bug is that when you restart, the game still tells you it's running at the resolution you selected - But is actually running lower (not sure if internally) - You have to change the resolution to something else and set it back to what it should be.
     
  11. VincentHanna

    Capodecina

    Joined: Jul 30, 2013

    Posts: 19,163

    Performance is OK, but considering the visual aren't amazing it's disappointing compared with other games.



    You shouldn't need a 2080Ti to run 1080p/120hz.
     
  12. HaloUK

    Wise Guy

    Joined: Feb 6, 2009

    Posts: 1,388

    Another running at 2560 x 1440 using a 1080Ti, 16gb ram and an ageing 3770K processor and mine is running very well.

    Don't forget, its very early days and there will patches to sort out any issues and improve framerates.

    Loving this game... It's really good fun! :)
     
  13. dirtybeatfreak

    Mobster

    Joined: Jun 25, 2006

    Posts: 3,961

    Location: Eastbourne


    I said the same thing earlier in this thread. Now at 20 something hours game time and still not had any issues whatsoever. 1440, max everything, never seen it drop below 60fps and average 80fps.
     
  14. Vertigo1

    Capodecina

    Joined: Dec 28, 2003

    Posts: 14,646

    Yeah performance is decent for me
    FWIW, I'm running ultrawide at 3440x1440 on a knackered old i7-2600k and a GTX1080, using the High preset but with AA set to FXAA, fog off and foliage (anyone noticed the typo) low. I've also disabled the FidelityFX stuff to fix the cutscenes.

    I'm getting 50-60fps most of the time with occasional dips into the 40s on more complex bits. Perfectly fluid and playable and I actually feared it would be far worse as there are a lot of pixels to push at this res.
     
  15. ic1male

    Caporegime

    Joined: Oct 28, 2003

    Posts: 26,078

    Location: Westchestershire

    Do you guys with it running nicely not get any lagging in the menus either?
     
  16. SixTwoSix

    Sgarrista

    Joined: Sep 14, 2007

    Posts: 9,896

    Location: Rugby

    Ah ok, this is a bit clearer, i'll mess around later and see whats what. I guess due to the style, if it actually wasn't 1440p it might not be so obvious.
     
  17. dirtybeatfreak

    Mobster

    Joined: Jun 25, 2006

    Posts: 3,961

    Location: Eastbourne

    Nope, none at all. Not that I notice in any case. It could be doing it and I am just brushing over it, but I have never thought about it consciously.
     
  18. Tombstone

    Capodecina

    Joined: Aug 17, 2007

    Posts: 17,840

    No lagging for me in the menus (i5-2500k , 16gb, GTX1070, 1920x1080, running everything on Ultra except for Volumetric which is on Medium and Motion Blur which is on off) I did have lagging when looking down a scope but I have sorted that now. Everything runs smoothly at around 55-60fps generally which is fine with me.
     
  19. SonicSW20

    Gangster

    Joined: Apr 1, 2019

    Posts: 236

    Why would the comicbook-esque art style mean better performance?
     
  20. Rossi~

    Capodecina

    Joined: Nov 5, 2010

    Posts: 19,270

    Usually due to simpler/flatter textures used.