1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

DJI Osmo Action

Discussion in 'Photography & Video' started by The_Abyss, May 12, 2019.

  1. jonneymendoza

    Capodecina

    Joined: Apr 7, 2008

    Posts: 14,537

    Check out the rode wireless mic go. I got that too but not tested it. Pricey but really tiny
     
  2. AndyCr15

    Sgarrista

    Joined: Apr 28, 2011

    Posts: 8,944

    Location: London, UK

    So, as it turns out... you can't use an external mic with the Osmo Action. I got the one linked today, I've tried it with both TRRS and TRS and it doesn't use the external mic :(
     
  3. khemist

    Mobster

    Joined: Nov 9, 2006

    Posts: 4,759

    Location: Scotland


    https://forum.dji.com/thread-191226-1-1.html

    Hope that is true.
     
  4. AndyCr15

    Sgarrista

    Joined: Apr 28, 2011

    Posts: 8,944

    Location: London, UK

    Yeah, would be good. It's a shame you can't use just any adaptor though :(
     
  5. jonneymendoza

    Capodecina

    Joined: Apr 7, 2008

    Posts: 14,537

    mind you i have not tried it yet but How has Kai managed to get it to work on his video?
     
  6. Cyclone

    Mobster

    Joined: Sep 23, 2007

    Posts: 3,641

    Location: Essex

    This annoys me. You spend over £300 to buy a camera, then you have to spend around another £50 to use it properly.

    You should be able to just connect a mic and start filming. GoPro is the same :(
     
  7. jonneymendoza

    Capodecina

    Joined: Apr 7, 2008

    Posts: 14,537

    That's down to usb c no? I usb c doesn't just "work" I if that makes sense. Anyways let me try my end
     
  8. Cyclone

    Mobster

    Joined: Sep 23, 2007

    Posts: 3,641

    Location: Essex

    Yeah makes sense, but still annoying :)

    I've had the GoPro adapter on order now for over a month. These things are like gold dust.
     
  9. The_Abyss

    Capodecina

    Joined: May 15, 2007

    Posts: 11,230

    Location: Ipswich / Bodham

    Did he get it to work though? It sounded very much like onboard audio to me.
     
  10. Cyclone

    Mobster

    Joined: Sep 23, 2007

    Posts: 3,641

    Location: Essex

    [​IMG]

    Used the Action for a bit of 3 bracket hdr
     
  11. jonneymendoza

    Capodecina

    Joined: Apr 7, 2008

    Posts: 14,537

    Just tried it as well and it diddnt work. I googled it and saw a video about it not working even with the Osmo pocket adapter one..

    Poor really. Gunna try it on my old yi 4k action cam
     
  12. The_Abyss

    Capodecina

    Joined: May 15, 2007

    Posts: 11,230

    Location: Ipswich / Bodham

    Poor is very kind. It is a bloody outrage and simple gouging. So frustrating when businesses do so many things right and really innovate and offer choice, and then just screw it up so badly on things like this. It would be marginally, just marginally, more forgivable if they had any in stock. But they don't.
     
  13. The_Abyss

    Capodecina

    Joined: May 15, 2007

    Posts: 11,230

    Location: Ipswich / Bodham

    Finally got a chance to use mine in a first test today. I just spliced a few clips together so nothing fancy - I was mainly interested in seeing how the stabilisation worked when motorcycling and how the camera coped with the harsh contrast of shadows on a sunny day.

    No problem with the former - the stabilisation generally worked very well. I'm less sure on the actual camera image quality itself, although this is raw and ungraded. The GoPro 7 feels like better quality straight out of the camera but I've yet to have a play around with proper editing.

    Oh, and if not already obvious, it desperately needs that microphone adaptor. Largely useless for most things I want to do without it.

     
  14. Cyclone

    Mobster

    Joined: Sep 23, 2007

    Posts: 3,641

    Location: Essex

    Don't forget this is DJI. Over the next few firmware updates they will fine tune the Action and improve it, like the other stuff they have released.
     
  15. khemist

    Mobster

    Joined: Nov 9, 2006

    Posts: 4,759

    Location: Scotland



    Mic adapter here, in German though.
     
  16. The_Abyss

    Capodecina

    Joined: May 15, 2007

    Posts: 11,230

    Location: Ipswich / Bodham

    What a ludicrous design - completely impractical. Better than the GoPro brick, but still...
     
  17. jonneymendoza

    Capodecina

    Joined: Apr 7, 2008

    Posts: 14,537

    Where did you order from?
     
  18. khemist

    Mobster

    Joined: Nov 9, 2006

    Posts: 4,759

    Location: Scotland

    I don't have one, i don't even have the camera, YET!.
     
  19. jonneymendoza

    Capodecina

    Joined: Apr 7, 2008

    Posts: 14,537

    I misread u meaning you ordered one and its in Germany at the moment
     
  20. Cyclone

    Mobster

    Joined: Sep 23, 2007

    Posts: 3,641

    Location: Essex

    I wish these mic adapters were right angled so it was more difficult to break. I understand most people will have a housing of some type, but sticking straight out is asking for trouble.