1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Help with 960evo ssd

Discussion in 'Storage Drives' started by Sam Moore, Sep 5, 2018.

Tags:
  1. Sam Moore

    Associate

    Joined: Sep 5, 2018

    Posts: 2

    Location: England

    Bought a 960evo m.2 ssd, and can't get it to show up anywhere, done a bios update and changed settings in bios to ahci mode and still doesn't show up, any help much appreciated
    Mb is a medion B250H4-EM
     
  2. Jamin280672

    Hitman

    Joined: Feb 12, 2014

    Posts: 787

    Location: Halesowen

    First of all check that it's in the slot properly, fully inserted, even slightly out will cause this problem.

    Are you sure the mortherboad supports M.2 pci-e SSD otherwise known as nvme drives, which is what you have purchased, or does it only support M.2 SSD just a regular SSD in a much smaller format ?

    Can't find much info on that board at all, you may have to refer to the instruction manual.
     
  3. Sam Moore

    Associate

    Joined: Sep 5, 2018

    Posts: 2

    Location: England

    I found another slot hidden behind my Gpu, put it in that one and everything worked fine, used samsung data migration and now running from the m.2. Massive improvement from my HDD best upgrade yet
     
  4. BluD

    Mobster

    Joined: Jan 6, 2013

    Posts: 3,684

    Location: Yorkshire

    Is samsung data migration free and easy to use Sam? I have a 960 on the way to replace my 840pro but i've never migrated an OS before, ive always just reinstalled and overwritten the User folder after for all the app and game data.
     
  5. Distracted

    Associate

    Joined: Aug 30, 2018

    Posts: 88

    First time i installed my m.2 960 evo i had the same issue. Only when i tried to reseat it did i realise it wasnt fully in. :rolleyes:

    One satisfying shove later and all was good.