1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

My new upgrade from i5 2500K

Discussion in 'OcUK Full Systems & Bundles' started by WildgooseUK, Jul 11, 2019.

  1. WildgooseUK

    Gangster

    Joined: Jan 17, 2007

    Posts: 212

    Location: Hell

  2. Trojan Horse

    Wise Guy

    Joined: Jul 27, 2012

    Posts: 1,488

    3600
    tomahawk
    done
     
  3. Stephanie Peterson

    Hitman

    Joined: Jan 9, 2019

    Posts: 731

    If you can find another 20 quid, maybe by getting a cheaper MB, you could get the 3700 - or if you want to save some then the 3600.
    I wouldnt be buying the 2700x now.
     
  4. Plec

    Capodecina

    Joined: Apr 19, 2003

    Posts: 11,836

    As above - this MSI board even comes with 'Flash Back' so no need for a CPU to flash the B450 to a Zen 2 compatible BIOS - Clicky (recommend smaller 8Gb Pendrive, freshly FAT 32 formatted and only BIOS installed for flash):

    My basket at Overclockers UK:
    Total: £513.43 (includes shipping: £10.50)
    [​IMG][​IMG][​IMG]



     
  5. WildgooseUK

    Gangster

    Joined: Jan 17, 2007

    Posts: 212

    Location: Hell

    Thanks for all those who replied. Was going ahead with what Plec has suggested, only discovered that the MSI B450 MB is out of stock so will hold on unless there's an alternative
     
  6. Plec

    Capodecina

    Joined: Apr 19, 2003

    Posts: 11,836

    OcUK haven't had stock of that board for a while - it may be worth posting in their CS forum for lead times or sourcing elsewhere.
     
  7. WildgooseUK

    Gangster

    Joined: Jan 17, 2007

    Posts: 212

    Location: Hell

    OK thanks However, thinking of the 3600X instead of 3700X or just stick with what you suggested
     
  8. Plec

    Capodecina

    Joined: Apr 19, 2003

    Posts: 11,836

    Whichever budget dictates and usage - mainly for gaming(?) - if so money saved dropping to 3600/X would be better put towards a GPU if needed in near future?
     
  9. WildgooseUK

    Gangster

    Joined: Jan 17, 2007

    Posts: 212

    Location: Hell

    I have a Zotac GeForce GTX 1070 AMP Extreme Spectra so maybe I better off with 3700X for future proofing and runs on 65w instead of 95w which the 3600 does. Yes, mainly for gaming in general. Also sourced the MB elsewhere
     
  10. WildgooseUK

    Gangster

    Joined: Jan 17, 2007

    Posts: 212

    Location: Hell

    Went ahead and ordered with the MB sourced elsewhere. Also, downloaded the latest BIOS and ready for update. With my GTX 1070 AMP, Super Flower Leadex GOLD 650W Fully Modular "80 Plus Gold" PSU and Acer XB240H, that should keep me happy with running the latest games in all its glory. However, know the XB240H is only a 1080P but I can live with that for the time being
     
  11. Plec

    Capodecina

    Joined: Apr 19, 2003

    Posts: 11,836

    Keep checking, as they will probably be tweaking that BIOS - plus AGESA releases.

    Nothing wrong with 1080p for gaming and at 144Hz paired with the GTX1070 you'll maintain a healthy FPS.
     
  12. orbitalwalsh

    Capodecina

    Joined: Dec 1, 2015

    Posts: 15,165

    ^^^ esports still at 1080p- well 240hz screens
     
  13. WildgooseUK

    Gangster

    Joined: Jan 17, 2007

    Posts: 212

    Location: Hell

    Right, been having nothing but problems since I install my new MB and 3700X. Power’s on but no boot. Red LED is lit with CPU fan spinning. Have updated to latest MSI bios but without success. No signal received and tried both monitors.
    Any suggestions will be much appreciated.
     
  14. MartinPrince

    Hitman

    Joined: Aug 14, 2018

    Posts: 761

    Check the MSI forums for that motherboard, lots of people in the same boat as you. There may be a fix posted there as I haven't checked for a while.
     
  15. Plec

    Capodecina

    Joined: Apr 19, 2003

    Posts: 11,836

    In what way, exactly - or do you mean it updated but your system isn't responding?

    Did you do the following - will search out pictorial link, too (walking so second link may be a while).

     
  16. Plec

    Capodecina

    Joined: Apr 19, 2003

    Posts: 11,836

    And here's latest BIOS list for boards plus a pictorial walk through - Clicky

    I would personally would use a 16gb pendrive max (preferably 8Gb) - freshly formatted (Fat 32) with only the renamed BIOS installed. I have found motherboards have less issue with smaller pendrives - 8Gb being a sweetspot.
     
  17. WildgooseUK

    Gangster

    Joined: Jan 17, 2007

    Posts: 212

    Location: Hell

    I used an old 1GB USB stick and downloaded the latest Bios V19 but still no go
     
  18. WildgooseUK

    Gangster

    Joined: Jan 17, 2007

    Posts: 212

    Location: Hell

    It’s updated but not responding. Everything is lit up but nothing on screen
     
  19. Plec

    Capodecina

    Joined: Apr 19, 2003

    Posts: 11,836

    What troubleshooting steps have you tried so far?

    Did you clear the CMOS after BIOS update?

    A BIOS flash sometimes requires this:

    i.e. Unplug from wall, press case power button to deplete residual power and then clear CMOS.
     
  20. Plec

    Capodecina

    Joined: Apr 19, 2003

    Posts: 11,836

    EDIT: See above

    And did you freshly fat 32 format, rename BIOS etc as described in earlier post?