1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Good Cheap Server - HP Proliant Microserver 4 BAY - OWNERS THREAD

Discussion in 'Servers and Enterprise Solutions' started by dragonuk, Dec 10, 2010.

  1. territt

    PermaBanned

    Joined: Jan 6, 2009

    Posts: 1,333

    Location: Ramsgate, Kent

    Whats the noise like on this drive? thinking of getting one but would have to be in my room
     
  2. vail3r

    Hitman

    Joined: Feb 28, 2009

    Posts: 544

    I assume it's fine to put a 5.25" HotSwap enclosure into the space for the optical drive, all I need is the converter for the molex power leads?
     
  3. SuBo

    Gangster

    Joined: Jun 2, 2009

    Posts: 114

    Im using Samsung F2 1.5Tb drives (as i have already stated). Raid in Ubuntu 10.04, i had issues, as have other people judging by the ubuntu forums. Some times it would mount, some times it would randomly loose a drive. Switched to debian, and all is working fine.

    Yep, just a molex to sata lead and your fine.
     
  4. Fourstar

    Wise Guy

    Joined: Oct 17, 2002

    Posts: 1,992

    Location: London

    /edit - ignore the below post, the.m a couple of posts down says a straight sata cable fits fine.

    I read somewhere that you need a sata cable with a right angle plug as the motherboard connector is under the drive cage. There might be just enough room to bend a straight one in.

    Mine should be arriving today :)

    [​IMG]
     
    Last edited: Dec 14, 2010
  5. kae2

    Wise Guy

    Joined: Aug 13, 2010

    Posts: 1,047

    Location: UK

    Ordered. Can't beat it for price, exactly what I'm looking for.

    Cheers!
     
  6. Nikumba

    Mobster

    Joined: Dec 4, 2002

    Posts: 3,551

    Location: Bourne, Lincs

    Any word on if we can fit a PCI Raid card in these things?

    Kimbie
     
  7. the.m

    Wise Guy

    Joined: Dec 19, 2002

    Posts: 2,062

    Location: East London

    A straight cable fits fine.
     
  8. territt

    PermaBanned

    Joined: Jan 6, 2009

    Posts: 1,333

    Location: Ramsgate, Kent

    whats running cost for one of these with 4 drives running 24/7?
     
  9. joey1211

    Mobster

    Joined: Dec 28, 2003

    Posts: 2,854

    Location: Aberwristwatch

    Quoted from another site
    "IIRC it draws about 48 watts with four hard drives installed"

    48watts x 12p / 1000 = 0.576p

    Estimate at £50 per year

    You could probably shave quite a lot of this using power management
     
  10. CraigN

    Wise Guy

    Joined: Jul 30, 2005

    Posts: 2,498

    Location: Bristol

    you can fit a PCIe raid card yes no PCI slot tho
     
  11. Nikumba

    Mobster

    Joined: Dec 4, 2002

    Posts: 3,551

    Location: Bourne, Lincs

    Superb I might just have to pick one of these up, might look for a review of the processor to see how it does at transcoding with PS3 Media Server

    Kimbie
     
  12. EvilGrin

    Wise Guy

    Joined: Oct 12, 2004

    Posts: 1,403

    Location: Aberdeen, Scotland


    Yeah, worried about this too. I think maybe just either leave the company field blank or put N/A?

    Just ordered one from the hduk deal. It's a cracking deal, wife isn't too pleased though, even though she's always the one complaining about me having hard disk strewn all over the house!

    Can't please everyone I guess! ;)
     
  13. nikzGfx

    Hitman

    Joined: Sep 1, 2009

    Posts: 514

    Location: London

    On HKUD there's a deal for that Crucial 2GB ram would those be good for this baby! £30 for 2x2GB is a cracking price!
     
  14. nikzGfx

    Hitman

    Joined: Sep 1, 2009

    Posts: 514

    Location: London

    My wallets not too happy but oh well pay day tomorrow :D
     
  15. Fourstar

    Wise Guy

    Joined: Oct 17, 2002

    Posts: 1,992

    Location: London

    Wow, thanks for the heads up. Looks like my server is going to be hosting some VMs before christmas :D

    It's sitting in my hall at the mo. Time to install an OS.
     
  16. Fourstar

    Wise Guy

    Joined: Oct 17, 2002

    Posts: 1,992

    Location: London

    Foiled! Box only has USB sockets and I only have PS2 keyboards :o

    Looks like no fun till tomorrow.
     
  17. Zarf

    Mobster

    Joined: Jul 11, 2007

    Posts: 2,527

    Been umming and aaaing for the past few days over this, finally given in and ordered one, along with a couple of 2TB Samsung F4 Ecogreens (planning on ZFS mirroring them).

    I'm down to the last 250GB on my 8x1TB RAID 5 Fileserver, and run out of ports on my Perc 5/i. My eventual plan is to replace it with a 16 or 24 bay ZFS beastie but I don't have anywhere near the disposable income to justify that at the moment (It'll run me to at least £1500, chassis prices are absurd)
    I figure for £105 I can get used to ZFS and Solaris, and free up space on my main Server by moving over the stuff I rarely access.
    I shouldn't have any problem finding a home for the system after I eventually replace it either - could put a 5450 in (for HDMI Audio/Video and x264 acceleration) and make a very acceptable HTPC/NAS. I can't see me not being able to get my money back on it If I sold it after a year or two, It's a very versatile system.
     
    Last edited: Dec 14, 2010
  18. nikzGfx

    Hitman

    Joined: Sep 1, 2009

    Posts: 514

    Location: London

    The hukd post on this from that supplier who had 0 in stock have shipped mine today via UPS! Grr wont have time to play with it until Xmas hols though!
     
  19. vail3r

    Hitman

    Joined: Feb 28, 2009

    Posts: 544

    Just ordered 2 x 2GB DDR3 for £29.98 ;)

    Picked up a cheap 750Gb Drive today, will probably install WHS Tomorrow or Thursday.. :cool:
     
  20. Zarf

    Mobster

    Joined: Jul 11, 2007

    Posts: 2,527

    Yeah same, Not really sure that I need it (was planning to keep using my existing server for VM's), but 4GB for under £30 is cracking value.