• Competitor rules

    Please remember that any mention of competitors, hinting at competitors or offering to provide details of competitors will result in an account suspension. The full rules can be found under the 'Terms and Rules' link in the bottom right corner of your screen. Just don't mention competitors in any way, shape or form and you'll be OK.

new 6650xt

Soldato
Joined
19 Dec 2010
Posts
10,671
did the new one solved the issue?

Ah, well, I can't tell you that yet, as I won't get my RMA back until Friday. But, I can tell you that Sapphire confirmed that there was a fault in the GPU that they couldn't repair. They had to replace the card.
 
Soldato
Joined
25 Sep 2009
Posts
8,399
Location
Billericay, UK
EVGA G2 750W.After a few reboots it works so i have no idea what can be.
Argh I had this problem but with a Sapphire 6600XT Nitro+. It seems whatever the cause of this issue is it's isolated to Sapphire cards which is unfortunate as their AMD's best board partner. So the solution is to replace your PSU, although more then enough to power a 6650 the cards don't like PSU's with separate 12v rails. You will need to get a 750+ watt modern PSU (your EVGA model is quite old now) with fat single 12v rail and you will be fine. Since replacing my PSU i've had no problems, I'm not happy about it but at least I have no problems.
 
Associate
OP
Joined
10 Jun 2021
Posts
52
Location
london
Argh I had this problem but with a Sapphire 6600XT Nitro+. It seems whatever the cause of this issue is it's isolated to Sapphire cards which is unfortunate as their AMD's best board partner. So the solution is to replace your PSU, although more then enough to power a 6650 the cards don't like PSU's with separate 12v rails. You will need to get a 750+ watt modern PSU (your EVGA model is quite old now) with fat single 12v rail and you will be fine. Since replacing my PSU i've had no problems, I'm not happy about it but at least I have no problems.
Any recomendations?
 
Associate
OP
Joined
10 Jun 2021
Posts
52
Location
london
Argh I had this problem but with a Sapphire 6600XT Nitro+. It seems whatever the cause of this issue is it's isolated to Sapphire cards which is unfortunate as their AMD's best board partner. So the solution is to replace your PSU, although more then enough to power a 6650 the cards don't like PSU's with separate 12v rails. You will need to get a 750+ watt modern PSU (your EVGA model is quite old now) with fat single 12v rail and you will be fine. Since replacing my PSU i've had no problems, I'm not happy about it but at least I have no problems.
As far as i can see evga g2 is single rail
 
Soldato
Joined
24 Jul 2004
Posts
22,546
Location
Devon, UK
Given it happens at Windows boot could you try creating a live USB stick of some Linux flavour and booting off that? Just to rule out any operating system shananigans.
 
Associate
Joined
31 Dec 2011
Posts
581
Just letting you know that my Replacement card arrived today and it works perfectly. Has solved the issue for me.

Enjoy, these RDNA2 are cracking cards. Pretty much made my mind to stick with AMD for RDNA3 due to the software and performance.
 
Soldato
Joined
19 Dec 2010
Posts
10,671
Enjoy, these RDNA2 are cracking cards. Pretty much made my mind to stick with AMD for RDNA3 due to the software and performance.
Thanks :) I will be basing my next purchase on whichever card gives me the best VR performance.
 
Top Bottom