1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

really getting fed up with the posts stating RTX/DLSS does not work this gen

Discussion in 'Graphics Cards' started by sunshinewelly, Aug 16, 2019.

  1. Poneros

    Mobster

    Joined: Feb 18, 2015

    Posts: 3,293

    Using raytracing for AA - very clever! A few more talks added from siggraph on the gameworks channel.

     
  2. Poneros

    Mobster

    Joined: Feb 18, 2015

    Posts: 3,293

    Amid Evil - RTX coming soon. RTX is used for Reflections, Global Illumination, Ambient Occlusion and Shadows. Can be turned on/off individualy.

    [​IMG]

     
  3. TNA

    Capodecina

    Joined: Mar 13, 2008

    Posts: 12,129

    Location: London

    I read that as AMD Evil for a second and thought it was funny being an RTX title :p
     
  4. dragonslayer

    Hitman

    Joined: Jul 9, 2012

    Posts: 567

    Location: Nottingham

    AMD:Evil rise of the fanboys:D:D
     
  5. Grim5

    Wise Guy

    Joined: Feb 6, 2019

    Posts: 1,738


    Looks awesome thanks for the heads up
     
  6. LoadsaMoney

    Caporegime

    Joined: Jul 8, 2003

    Posts: 27,754

    Location: In a house

    Anyone tried the DLSS, with the new Image Sharpening as well ?
     
  7. Grim5

    Wise Guy

    Joined: Feb 6, 2019

    Posts: 1,738

  8. LoadsaMoney

    Caporegime

    Joined: Jul 8, 2003

    Posts: 27,754

    Location: In a house

    Yeah i just gave it a go in Shadow Of The Tombi (which is known to be bad with the DLSS on, pretty blury), once i whacked a bit of the Image Sharpening on too, the blur vanished, looked great, so probably the way to go with that now, get the frames increase, with a sharper image, went from 61fps to 74fps in the bench, maxed out 3440x1440, RT off. :D
     
  9. Dicehunter

    Capodecina

    Joined: Feb 19, 2007

    Posts: 11,000

    Location: Ye Olde England

    Depends on the title and how far/close objects are.


    DLSS and sharpening.

    [​IMG]


    Just sharpening.

    [​IMG]
     
  10. Nasher

    Capodecina

    Joined: Nov 22, 2006

    Posts: 14,146

    DLSS 1440 doesn't look any better than 1080 native. Maybe slightly worse.
     
  11. Grim5

    Wise Guy

    Joined: Feb 6, 2019

    Posts: 1,738

    that's why you add sharpening
     
  12. Gregster

    Caporegime

    Joined: Sep 24, 2008

    Posts: 37,755

    Location: Essex innit!

    Of course but if you took off your red tinted glasses, it might well look better!
     
  13. LoadsaMoney

    Caporegime

    Joined: Jul 8, 2003

    Posts: 27,754

    Location: In a house

    I just whacked the RT on High too for a laugh, crippled down to 41fps, a 33fps drop :eek: :D
     
  14. Nasher

    Capodecina

    Joined: Nov 22, 2006

    Posts: 14,146

    Might as well just run it at 1080 with just sharpening then.
     
  15. TNA

    Capodecina

    Joined: Mar 13, 2008

    Posts: 12,129

    Location: London

    Don't worry, once you upgrade to a 3070 soon you won't be loosing so much fps when you turn on RT ;):p
     
  16. Grim5

    Wise Guy

    Joined: Feb 6, 2019

    Posts: 1,738

    that's get you lower performance, that's the point of DLsS - higher performance
     
  17. LoadsaMoney

    Caporegime

    Joined: Jul 8, 2003

    Posts: 27,754

    Location: In a house

  18. Rroff

    Man of Honour

    Joined: Oct 13, 2006

    Posts: 64,611

    Oooh some really nice additions - including increasing the number of bounces samples are captured for certain effects which was limited to 1 before.

    Probably going to kill performance even more on my 1070 though LOL.

    EDIT: Mixed bag update actually - some nice additions feature wise but massive increase in noise especially around the edge of the screen unless you are running at a much higher framerate than before and more specific to what I've been doing they've updated some of the materials in some cases completely changing the colours from before resulting in some strange looking changes such as things being a pastel colour now being garish turquoise.
     
    Last edited: Nov 26, 2019
  19. Scougar

    Capodecina

    Joined: Jan 30, 2007

    Posts: 12,157

    Location: PA, USA

    Can you post a 4k image of the same (no sharpening, no dlss)
     
  20. Dicehunter

    Capodecina

    Joined: Feb 19, 2007

    Posts: 11,000

    Location: Ye Olde England

    I would but for whatever magical reason it won't launch anymore and as the Xbox Beta launcher on PC hasn't got a "Verify Install" option I have to download it all again :(