1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

The official Philips BDM4065UC thread

Discussion in 'Monitors' started by phill1978, 3 Nov 2014.

  1. Roger Ramjet

    Associate

    Joined: 17 Nov 2014

    Posts: 61

    End of next week is the latest eta.
     
  2. UberTiger

    Mobster

    Joined: 1 Nov 2008

    Posts: 3,869

    I'm waiting on an order from elsewhere and the last info I heard about a week ago is that there's some stock due into Philip UK on the 16th Feb, so just after the weekend hopefully.
     
  3. SamLombardo

    Associate

    Joined: 9 Feb 2015

    Posts: 29

    Hi guys, has anyone of you tried Arma 3 with the custom 21:9 res (i.e.3840x1634)? For some strange reason I get dark semicircle shaped areas at the left and right side, it is like looking trough binoculars. All other games work great in 21:9. has anyone else noticed that issue with Arma 3?

    Thanks in advance
     
  4. exiges

    Gangster

    Joined: 6 Jan 2015

    Posts: 108

    Same here, this'll be my 2nd BDM4065UC :)
     
  5. UberTiger

    Mobster

    Joined: 1 Nov 2008

    Posts: 3,869

    Still waiting for my first :(

    You going to use 2 on the same desk!?

    I placed my order back on December 11th, but it seems OcUK managed to nab a lot of their own stock direct as they've had deliveries since. If I'd have realised I might have paid a bit more to get it from OcUK instead.

    Oh well, nearly there now and the other company kindly lent me a 28" 4K monitor to tide me over until the Philips arrives :)

    Can't wait :D
     
  6. Scooby-DoobyDoo

    Wise Guy

    Joined: 19 Oct 2002

    Posts: 1,151

    Location: Portsmouth

    Mines coming Monday :)
     
  7. ICDP

    Mobster

    Joined: 30 Dec 2011

    Posts: 3,399

    Location: Belfast

    Just tried the Camp Maxwell mission from the campaign and had no such issues. 3840 x 1634 resolution.

    GTX980 drivers 347.09
     
    Last edited: 13 Feb 2015
  8. exiges

    Gangster

    Joined: 6 Jan 2015

    Posts: 108

    Now there's an idea ! No, one for the office office and one for the home office.
     
  9. jimmyjimmyo

    Gangster

    Joined: 1 Aug 2006

    Posts: 461

    Yep they revised mine to Monday and it has dispatched
     
  10. exiges

    Gangster

    Joined: 6 Jan 2015

    Posts: 108

    Source ? OC or rainforest ?
     
  11. R-TYPE

    Gangster

    Joined: 10 Jan 2015

    Posts: 194

  12. SamLombardo

    Associate

    Joined: 9 Feb 2015

    Posts: 29

    Thanks for testing. Strange. I will try a reinstall of the game.
     
  13. Scooby-DoobyDoo

    Wise Guy

    Joined: 19 Oct 2002

    Posts: 1,151

    Location: Portsmouth

    There you go...... coming in 16th. Based on a call to a different supplier, RRP and monitoring prices.
     
  14. PCM2

    Soldato

    Joined: 18 Feb 2010

    Posts: 6,796

    Location: Newcastle-upon-Tyne

    There is no such thing as a DP 1.2 cable, or a DP 1.3 cable or anything else of that sort. The port revisions can change, but you needn't worry about the cable as long is it's of decent quality. And that one you linked to looks to be a good solid cable.
     
  15. ICDP

    Mobster

    Joined: 30 Dec 2011

    Posts: 3,399

    Location: Belfast

    I should stress that my Arma3 install is stock. If you have mods installed they could be the culprit.
     
  16. SamLombardo

    Associate

    Joined: 9 Feb 2015

    Posts: 29

    Thanks a lot for that hint. The reason for the issue was Sweet FX. Now it´s working perfectly. Thanks again:)
     
  17. SamLombardo

    Associate

    Joined: 9 Feb 2015

    Posts: 29

    Hi guys, I've got a question for those who use the monitor with a 21:9 custom resolution: What is the recommended resolution to adjust? Exact 21:9 ratio would be 3840x1645. Based on existing 21:9 monitors like the 2560x1080 ones and extrapolated, it should be 3840x1620. And then I've read here in the forums, the best res would be 3840x1634, for whatever reason...Hm. I am confused a little bit. What would you say is the recommendable resolution to run the Philips Monitor in 21:9?

    Thank you:)
     
    Last edited: 17 Feb 2015
  18. eyetrip

    Sgarrista

    Joined: 8 Nov 2006

    Posts: 9,237

    Well, I calculated the ratio (perhaps wrongly) which got me to 3840 x 1634.

    But I also use 3840x1280 (3:1) for certain games sometimes.

    Really, it doesn't need to be an exact figure - create whatever you like :D
     
  19. SamLombardo

    Associate

    Joined: 9 Feb 2015

    Posts: 29

    Ah, thank you. Good to know:)
     
  20. drstuf

    Gangster

    Joined: 16 Oct 2009

    Posts: 110

    i currently have 3 of these monitors but not because i bought 3

    2 of them are warranty replacements but they were all delivered with marks laminated into the screen.

    because philips have replaced it twice they wont do it a third time i just have to return all 3 and get refunded for the original purchase.

    i really dont want to go back to my dell 3011 so is there any alternatives due to be released anytime soon?

    Stu