1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Monzo/Starling Banking/Revolut

Discussion in 'General Discussion' started by JunglistE, Aug 4, 2017.

  1. Vanquish-Storm

    Mobster

    Joined: Apr 22, 2009

    Posts: 2,936

    Location: North-West

    That is not what a traditional business account does. These fintech business bank accounts are designed to make it easier to run accounts. Some allow invoicing, some help with taxes, most break down spendings.
     
  2. LiE

    Capodecina

    Joined: Aug 2, 2005

    Posts: 18,516

    Location: Milton Keynes

    Isn't that exactly what I said?
     
  3. Marvt74

    Capodecina

    Joined: Feb 20, 2004

    Posts: 12,425

    Location: Higher Walton

    Probably the same as Money Dashboard. I've had no issues and find it great.


    @Kol you're probably the best person to ask as you've got both. But at Pay at Pump petrol stations i can't use my Curve card because it looks like a prepay credit card and the pumps don't recognise it. Are the Starling/Monzo cards the same?
     
  4. topgun06

    Sgarrista

    Joined: Mar 24, 2006

    Posts: 8,812

    Starling works just fine. It is a debit card, just an app only version of any old bank current account. Monzo is the same form my understanding.
     
  5. Liquidfox

    Mobster

    Joined: Sep 26, 2007

    Posts: 3,901

    Location: Newcastle

    Do any of these apps provide a Maestro card? I have Revolut but the vast majority of stores and restaurants in The Netherlands don't accept Visa or Mastercard.
     
  6. Kol

    Don

    Joined: Jan 8, 2003

    Posts: 13,444

    Location: London

    Yup, starling's card is a standard debit card so works fine. Curve should be changing their card, too.
     
  7. Maccy

    Commissario

    Joined: Nov 23, 2004

    Posts: 35,191

    Location: Back in Blighty

    Revolut doesn't work at pay at pump last time I checked.
     
  8. Vanquish-Storm

    Mobster

    Joined: Apr 22, 2009

    Posts: 2,936

    Location: North-West

    Unless I misread you said that is not what a business bank account does and then flogged izettle and quickbooks.

    You can invoice using a fintech business account from Tide for example.
     
  9. LiE

    Capodecina

    Joined: Aug 2, 2005

    Posts: 18,516

    Location: Milton Keynes

    I wasn't aware of Tide, I assume they are the exception in terms of business account functions?

    Traditionally business accounts haven't offered this functionality, at least to my knowledge.
     
  10. String

    Capodecina

    Joined: Jan 6, 2013

    Posts: 11,665

    I've got the Starling joint account setup and all looks good. However, one wee issue... It can be difficult to tell which account I'm looking at as they look identical in the app, is there any way to have a different colour background or something?
     
  11. Pez

    Mobster

    Joined: Oct 20, 2002

    Posts: 4,851

    Location: Warwickshire

    Set a different avatar for the joint account, works for me :)

    Then again, I don't actually use the sole one...
     
  12. LiE

    Capodecina

    Joined: Aug 2, 2005

    Posts: 18,516

    Location: Milton Keynes

    Yep just add an avatar.
     
  13. G-MAN2004

    Caporegime

    Joined: Jul 4, 2004

    Posts: 29,481

    Anyone used N26, or is there not much point when you can go for a UK bank such as Starling?
     
  14. neil_g

    Sgarrista

    Joined: Dec 9, 2007

    Posts: 9,860

    Location: South Hampshire

    Is anyone using some of the starling marketplace apps? Some of them sound quite handy.
     
  15. tres

    Soldato

    Joined: Oct 16, 2007

    Posts: 6,686

    Location: UK

    I only have 2 in my account? Flux & Tail, both useless
     
  16. tres

    Soldato

    Joined: Oct 16, 2007

    Posts: 6,686

    Location: UK

    actually thats the joint account, a few more in the personal account
     
  17. neil_g

    Sgarrista

    Joined: Dec 9, 2007

    Posts: 9,860

    Location: South Hampshire

    So you can't seem to use starling to pay barclaycard as they think it's a maestro card and want a start date or issue number.

    Google shows a thread on their community page but obviously can't see it as they shut the forum down.
     
  18. Raymond Lin

    Capo Crimine

    Joined: Oct 20, 2002

    Posts: 63,148

    Location: Wish i was in New York

    That’s weird, how on earth would you pay it then?
     
  19. neil_g

    Sgarrista

    Joined: Dec 9, 2007

    Posts: 9,860

    Location: South Hampshire

    I know.. Worked fine with my old banks visa debit. Must be an issue with starling or bc, starling tech are going to investigate.

    Got 2 weeks until payment due so hopefully can work something out. Don't really want to set up a dd as I constantly flex my payment values.
     
  20. satchef1

    Mobster

    Joined: Apr 17, 2009

    Posts: 3,948

    Monzo works fine. Seems very odd.

    Can you not set up a DD?