1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

****The Official Samsung Galaxy S II Thread***

Discussion in 'Mobile Phones & Tablets' started by rapid64k, Feb 13, 2011.

  1. muggs

    Wise Guy

    Joined: Jun 25, 2007

    Posts: 2,098

    aye mine has been working at a low signal too until a couple of days ago, but if i turn wifi off when its slow, then turn it on again the strength is still silly low but the speed is quick
     
  2. sunny007

    Mobster

    Joined: May 20, 2007

    Posts: 3,715

    Location: East London

    Just trying to update the phone and it keeps saying:

    Firmware upgrade stopped because GT-19100 has been disconnected. Please check the connection and try again.

    any idea's ? phone is connected by USB :S
     
  3. Mujja

    Wise Guy

    Joined: Jan 7, 2003

    Posts: 2,410

    Location: Offline

    dial *#1234#

    New firmware version will be

    PDA : KE1
    PHONE : KDJ
    CSC : KD1



    Another useful code for Factory Reset before or after update.

    *2767*3855#
     
    Last edited: May 12, 2011
  4. Danger Phoenix

    Soldato

    Joined: Jul 21, 2004

    Posts: 6,298

    Location: Bromley / Uxbridge

    I updated and noticed that the headphone call volume issue is now sorted :)
     
  5. SKILL

    Soldato

    Joined: Oct 18, 2002

    Posts: 5,660

    Location: Melksham

    Well that worried me, was trying to upgrade and it got to the point where the screen on the phone says 'Downloading' don't disconnect the device etc etc and then Kies said it had failed and I'd need to run the Emergency Firmware Recovery :o

    Tried the emergency recovery a couple of times and it wasn't working, couldn't do anything so I tried to turn off the device and power button didn't work and wasn't planning to take the battery out just yet, ended up disconnecting and reconnecting the usb cable, tried the emergency recovery again and it worked, phone back up and running with the latest update, phew... :p
     
  6. Apok

    Wise Guy

    Joined: Apr 21, 2009

    Posts: 1,280

    Loving this phone. :D
     
  7. sunny007

    Mobster

    Joined: May 20, 2007

    Posts: 3,715

    Location: East London

    anyone ?? this quite annoying !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
     
  8. Mujja

    Wise Guy

    Joined: Jan 7, 2003

    Posts: 2,410

    Location: Offline

    For manual update if you're having problems with Kies

    1) Firmware

    Download the correct firmware for your phone. Extract the zip file to a tar file. Do not extract the tar file.

    Sim Free Firmware - I9100XWKE1_I9100XXKDJ_I9100XEUKD1
    O2UK Firmware - I9100XWKE1_I9100XXKDJ_I9100O2UKE1

    2) Download Odin (flash utility)

    Odin3-v1.85.zip


    3) Prepare Odin

    Launch Odin and check "Auto Reboot" and "F.Reset Time"
    Load the firmware downloaded in step 1 in PDA.

    [​IMG]


    4)Download mode.
    Put the phone in to Download mode ready for flashing
    - Power Off
    - Press and hold Vol Down + Home + Power.
    - Once the Andriod logo is displayed connect the phone to PC
    - in Odin ID:COM will turn yellow. You are now ready to flash.

    [​IMG]


    5) A Successful Flash

    [​IMG]


    6) Factory Reset (Optional)

    There are three ways to reset the phone, through Dialer, Settings or Recovery mode.

    - Dialer, enter *2767*3855#
    - Settings, Privacy, Factory data reset.
    - Recovery mode. Power off the phone, press and hold Vol Up + Home + Power. Use the Vol keys to navigate the menus and Home to action.
     
    Last edited: May 12, 2011
  9. Digital

    Wise Guy

    Joined: Jan 27, 2003

    Posts: 1,072

    Glad the Odin way is available so quickly 'cause I Kies is soooo slow.
     
  10. muggs

    Wise Guy

    Joined: Jun 25, 2007

    Posts: 2,098

    wifi signal still crud by the looks of it
     
  11. mrk

    Man of Honour

    Joined: Oct 18, 2002

    Posts: 80,529

    Location: South Coast

    Kies giving me the dll load fail error during firmware update so I kicked it in the teeth and used Odin. Super duper now. Flashed the KDD insecure kernel, re-rooted, then flashed KE1 original kernel and all is good.

    Odin and SuperOneClick make rooting and flashing so easy on this :p I remember the ADB command days......*feels old*
     
  12. muggs

    Wise Guy

    Joined: Jun 25, 2007

    Posts: 2,098

    how do you get battery info? ignore found it
     
  13. MR.B

    Wise Guy

    Joined: Aug 11, 2004

    Posts: 1,783

    Location: London

    How do you update the firmware on this phone? Is it using the Kies software? Because i've downloaded that, and it's unable to connect. USB debugging is turned off, and Kies is also running on the phone when it's connected. The phone seems to connect fine, it's in Device Manager, and shows up in My Computer too.

    So W T eff?
     
  14. mrk

    Man of Honour

    Joined: Oct 18, 2002

    Posts: 80,529

    Location: South Coast

    Use Odin :)
     
  15. muggs

    Wise Guy

    Joined: Jun 25, 2007

    Posts: 2,098


    not for me, just the same as before....about 3/4 of a sec
     
  16. MR.B

    Wise Guy

    Joined: Aug 11, 2004

    Posts: 1,783

    Location: London

    Yeah just seen Mujja's post above. Duh. Will give it a go...
     
  17. Vigoro

    Mobster

    Joined: Jan 7, 2008

    Posts: 3,254

    Location: Didcot

    Got my phone today, only thing that is confusing me, is there any way to search in the web browser, as the only place i can see at the minute is the address bar, and you can't add spaces there
     
  18. Th3D0n

    Wise Guy

    Joined: Jul 3, 2007

    Posts: 1,613

    Location: Rochdale

    Any one know the info for the update?
     
  19. kitch9

    Soldato

    Joined: Aug 13, 2008

    Posts: 5,430

    The address bar is the search bar, and you can add spaces. If you want the proper search bar press and hold the menu button.
     
  20. Mujja

    Wise Guy

    Joined: Jan 7, 2003

    Posts: 2,410

    Location: Offline

    Still see the below error when the phone reboot after a flash or hard reset. Does anyone else have the same error.

    Code:
    -- Applying Multi-CSC...
    Installing Multi-CSC
    Can't access to '/system/csc/XEU/system/'.
    Successfully applied multi-CSC.
    Now that a lot of you will be flashing please check the device on first boot please. It's the last part of the yellow text. I just want to see if it's some error in my file system.
     


Share This Page