1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

The Radeon VII Owners Thread

Discussion in 'Graphics Cards' started by Kaapstad, Feb 6, 2019.

  1. Illuminist

    Wise Guy

    Joined: Sep 26, 2017

    Posts: 2,424

    Location: In the Masonic Temple

    The more power ones increase the watt limit from 250 to 500 and the soc and amps so all you do is set the the core mhz and it does the rest naturally as the limits do not throttle and crash you
    I use the evenmorepowervii_1344+++ not using anything just setting the core higher because it allows it as I mentioned.
     
  2. Thomasck

    Associate

    Joined: Nov 28, 2018

    Posts: 77

    Humm, that changes a lot, gonna try now. But wait, "so all you do is set the the core mhz and it does the rest naturally", you mean, you don't even set gpu voltage?

    EDIT

    Nah, did not work for me. 2100MHz with 1250mV or 1280mV is a no go.
     
    Last edited: Apr 22, 2019
  3. Illuminist

    Wise Guy

    Joined: Sep 26, 2017

    Posts: 2,424

    Location: In the Masonic Temple

    That's too high for 2100 try 1180mv, also last tip is move the minimum and max core sliders to the same place.
     
  4. Thomasck

    Associate

    Joined: Nov 28, 2018

    Posts: 77

    That won't work but I'll try the sliders thingy in the night.
    I was increasing gpu core/voltage as needed when FS was showing artifacts or so, normal oc routine. 1950mhz for example I'm doing with 1100mv. 2000mhz is around 1150v.

    Or this is a very bad chip or is faulty which I don't think it is, or at least I cannot say is faulty just cause I cant go further than 2075mhz.
     
  5. Chud_Jenny

    Gangster

    Joined: Aug 5, 2017

    Posts: 222

    Location: Cornwall

  6. vapor matt

    Wise Guy

    Joined: Jan 19, 2003

    Posts: 1,863

    Location: west sussex


    I think all the cards will vary in the silicone lottery, mine would do 2100mhz but 2125mhz anything over and it would crash the driver no matter how many MV was used, yet my HBM2 would do 1325mhz all day long, 1340mhz would show some sparkles.
    like all things if you push them to the edge after a time they will deteriate and once easy 2100mhz becomes not so easy as the life span of the core is pushed to far. some have reported that pushing to far has also increased the stock voltage above what they once had.

    Its nice to find the limits but keep pushing it can in the end spoil what was once a sweet card, or CPU for that matter, both work in the same way. i had a northwood extreme once, great chip. would clock like crazy under phase change. ran it for 6 months overclocked solid as a rock.
    went back into clocking it and pushing it to its once limit it never reached the same over clock again, it had deteriated over that 6 months of sitting at its life's edge.
     
  7. pete910

    Wise Guy

    Joined: Oct 3, 2013

    Posts: 2,466

    @Illuminist

    Sorted my temp problem :o

    Discovered that the Linux driver was reading just the one temp(Junction) . After a updated patch now reads both + mem temps.

    Only query I have is what is the "junction" temp, is that the GPU to interposer temps ?
     
  8. vapor matt

    Wise Guy

    Joined: Jan 19, 2003

    Posts: 1,863

    Location: west sussex

    the junction temp is inside core temp, most core temps are taken from the edge of the core, if nivida had the same it would also show high center core temps.
     
  9. pete910

    Wise Guy

    Joined: Oct 3, 2013

    Posts: 2,466

    Cheers for that
     
  10. Thomasck

    Associate

    Joined: Nov 28, 2018

    Posts: 77

    Yeah Matt, that all is right, for any chip. It's just a matter of benchs, I just would like to beat some Brazilian guys in a forum (I'm Italo-Brazilian it's not about xenophobia)..

    Well, I'm going to settle around 1950mhz 1100mv daily as my JT is hoovering around 60-70 in that range.
     
  11. vapor matt

    Wise Guy

    Joined: Jan 19, 2003

    Posts: 1,863

    Location: west sussex

    try this, take mem to 1200 set core voltage to 1.500mv set power to +6% and let the core boost itself, some times it will boost higher on its own. and your temps should be lower.
     
  12. Illuminist

    Wise Guy

    Joined: Sep 26, 2017

    Posts: 2,424

    Location: In the Masonic Temple

    Do I just have a good chip then? I can do 2000 at 1075mv 2130 at 1175 and 2230 at 1280mv.
    But my hbm won't go above 1280.
    But only with the highest power registry módon the standard i think 2130 is the highest it can possibly go
     
  13. vapor matt

    Wise Guy

    Joined: Jan 19, 2003

    Posts: 1,863

    Location: west sussex

    You have a good chip, 2130mhz with no power mods would be good, some get even higher.
     
  14. Thomasck

    Associate

    Joined: Nov 28, 2018

    Posts: 77

    I'll try that in the night, thanks!
     
  15. Tom B

    Hitman

    Joined: Oct 20, 2007

    Posts: 741

    A little cable management and tidying up left to do but pretty much there!

    [​IMG]
     
  16. Illuminist

    Wise Guy

    Joined: Sep 26, 2017

    Posts: 2,424

    Location: In the Masonic Temple

    Ooh that's lovely
     
  17. Kaapstad

    Man of Honour

    Joined: May 21, 2012

    Posts: 27,844

    Location: Dalek flagship


    Welcome and on TROH.:)


    The Roll of Honour.

    [​IMG]


    Date 22/04/2019, Make AMD Reference, Tom B, Link
    Date 07/04/2019, Make AMD Reference, KrisWragg, Link
    Date 27/03/2019, Make AMD Reference, IntrAphasE, Link
    Date 15/03/2019, Make AMD Reference, Jerry64, Link
    Date 09/03/2019, Make AMD Reference, MeddlE, Link
    Date 08/03/2019, Make AMD Reference, SydDanube, Link
    Date 17/02/2019, Make AMD Reference, willb1967, Link
    Date 15/02/2019, Make AMD Reference, Nocliptoni, Link
    Date 15/02/2019, Make AMD Reference, jmeistr, Link
    Date 15/02/2019, Make AMD Reference, djbully, Link
    Date 12/02/2019, Make AMD Reference, LtMatt, Link
    Date 11/02/2019, Make AMD Reference, Harry Hodgson, Link
    Date 11/02/2019, Make AMD Reference, Otellino, Link
    Date 11/02/2019, Make AMD Reference, Colzy, Link
    Date 09/02/2019, Make AMD Reference, artur_k, Link
    Date 09/02/2019, Make AMD Reference, Dicehunter, Link
    Date 09/02/2019, Make AMD Reference, Illuminist, Link
    Date 09/02/2019, Make AMD Reference, vapor matt, Link
    Date 08/02/2019, Make AMD Reference, spook2575, Link
    Date 08/02/2019, Make AMD Reference, L-Digital82, Link
    Date 08/02/2019, Make AMD Reference, Uzu, Link
    Date 08/02/2019, Make AMD Reference, drskiba, Link
    Date 08/02/2019, Make AMD Reference, nashathedog, Link
    Date 08/02/2019, Make AMD Reference, Chud_Jenny, Link
    Date 08/02/2019, Make AMD Reference, Bloot, Link
    Date 08/02/2019, Make AMD Reference, Vince, Link
    Date 08/02/2019, Make AMD Reference, zoffster1, Link
    Date 08/02/2019, Make AMD Reference, FordneyMcCumber, Link
    Date 08/02/2019, Make AMD Reference, Vish Petrol, Link
    Date 08/02/2019, Make AMD Reference, Dave2150, Link



    To get on the Roll of Honour all you have to do is post a pic with your user name on it of your Radeon VII.
     
  18. MeddlE

    Wise Guy

    Joined: Aug 27, 2005

    Posts: 1,215

    Location: Kent, England

    Wrong colour, you're on the red team now! ;-)

    Looks great though.
     
  19. HeX

    Capodecina

    Joined: Jun 20, 2004

    Posts: 11,686

    Location: Huddersfield, UK

  20. Illuminist

    Wise Guy

    Joined: Sep 26, 2017

    Posts: 2,424

    Location: In the Masonic Temple